avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Valoare in vama- echipament defect
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Valoare in vama- echipament defect

Buna ziua,
Am importat 4 echipamente de telecomunicatii, din CHINA, dintre care unul s-a defectat, furnizorul confirma ca -l repara in garantie.
Fiind un echipament cu un volum mai mare, se poate trimite numai componenta defecta.

In vama ce valoare trebuie sa trec?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
lumo43, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters187835 , utilizator 18:47, 14 Februarie 2014
Valoarea comerciala cu inscrierea pe factura proforma a mentiunii "Value for customs purpose only"-valoare in scopuri vamale. Luati legatura cu un comisionar vamal care va va da precizari in ceea ce priiveste intocmirea documentatiei de export temporar in perioada de garantie care va fi urmat de reimport. In functie de contractul pe care il aveti cu partenerul extern este posibil ca la reimport sa platiti sau nu taxele vamale si TVA pentru bunul reparat sau pentru piesele inlocuite.
multumesc,
Cu drag!. Si alta data.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
ContSters187835, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente import china Verisss Verisss buna ziua, V-qsw ruga sa ma ajutati cu un raspuns vizavi la o problema legata de un import de aparatura pentru salon de infrumusetare din china. a ajuns marfa ... (vezi toată discuția)
Marfa returnata la export dinumarcel dinumarcel Am si eu o problema si caut un raspuns. Am o mica afacere prin care import unele scule speciale si le comercializez. Forma de organizare este de PFA. La unul ... (vezi toată discuția)
Conflict cu fost angajator mitica123 mitica123 Buna ziua, am si eu o mica problema, sunt acuzat de niste lucruri pe care le-am facut, pe cand lucram la o firma. Mai exact ca am semnat niste acte si le-am ... (vezi toată discuția)