avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune succesiune

Buna ziua am si eu o problema si am nevoie de ajutor.
Mama sotului meu a decedat iar fratele acestuia a deschis actiune de succesiune .Am primit de la tribunal un plic cu inscrisuri in care fratele sotului meu minte cu nerusinare.Dupa decesul soacrei mele Gavrila Angela, cumnatul meu nu a vrut sa il lase pe sotul meu sa vina la casa fostei mame unde a crescut.Acea casa a ars in intregime inainte ca sotul meu si defuncta mea soacra sa se mute acolo.Sotul meu si mama sa au ridicat de la pamint acea casa cu banii soacrei mele si a lui, Baiu Vlad neavind nici o contributie .Acum in hirtiile primite de la tribunal o scoate pe mama sa ca a fost batrina si a avut o pensie mica de 400-500 de lei desi ea a avut o pensie de 1200 de lei deoarece a lucrat contabil in armata.Soacra mea a avut un apartament si cu banii de pe apartament in urma vinzarii a reconstruit casa.Casa era mostenire de la parintii soacrei mele.Casa este la tara in Comuna Cracaoani judetul Neamt.Sotul meu a lucrat in mai multe locuri si a refacut casa cu propriile miini ajutat de oamenii din sat pe care dorim sa ii citam ca martori.Fratele sau a scris in hirtia de la judecatorie ca el a lucrat la casa mamei ridicind-o si ca sotul meu a fost intretinut de soacra mea.De asemenea cind soacra mea isi dadea ultimele suflari pe patul spitalului din Piatra Neamt fratele sotului meu i-a spus ca citez: Nu am ce discuta cu tine.La inmormintare nu a vrut sa discute s-a purtat mizerabil cu sotul meu .De asemenea sotul meu il suna in nenumarate rinduri si acesta nu raspundea la telefon deoarece nu are ce discuta cu el.Noi am vrut sa participam la fiecare pomenire si sa ajutam si fratele sotului meu i-a spus DAR CE MA TU AI CONTRIBUIT CU CEVA CA SA VII SA MANINCI MINCAREA MEA, dupa care i-a inchis telefonul in nas.Mentionez ca cumnatul meu mi-a adus si mie multe injurii si a incercat chiar sa mearga la cei cu care sotul meu a lucrat sa le spuna sa nu se prezinte la proces.Fata de vecinii de acolo spune numai minciuni.Toate imbunatatirile aduse de sotul meu casei si gardului si imobilelor anexe casei doreste sa le excluda din masa succesorala si il scoate dator cu banii cheltuiti de el peste tot.De asemenea a pus niste martori care nu au avut niciodata conexiuni cu familia sotului meu.Va rog sa imi spuneti unde sa merg sa faca si sotul meu a astfel de intimpinare.Nu cunosc avocat si daca se paote sa imi spuneti daca convorbirile telefonice intre sotul meu si fratele lui in care acesta recunoaste toate magariile pe care le face sunt recunoscute in instanta.Si daca da cum sa fac sa le pun ca probe.Va multumesc sper sa primesc raspuns de la dumneavoastra.Mentionez ca fratele sotului meu dupa decesul soacrei mele se duce si face la acea casa petreceri vecinii il vad de asemenea ca sa zica ca el a facut acsa a izolat casa cu polistiren si vrea sa ii ceara banii ep ele sotului meu.In rest cind sotul meu vecinii si soacra mea reparau casa el era obosit isi lua nevasta si copiii si ploeca acasa in Piatra Neamt.De asemenea cumnatul meu nu a vrut sa ii dea sotului meu o cheie de la casa care face obiectul succesiunii dupa soacra mea desi sotul i-a solicitat in nenumarate rinduri acest lucru.Am fi vrut sa mergem acolo sa facem si noi o pomenire sa stam o zi doua acolo dar cumnatul meu a refuzat acest lucru.Vecinilor le spune ca vai sa vina fratele meu desi noua nici la telefon nu ne raspunde.Cind sotul meu afla de la rude sau vecini ca cumnatul meu face pomenire si il suna sa zica ca vine si el bineinteles ca sa contribuie si el la cheltuielile pentru pomenire cumnatul meu schimba data.Va multumesc astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:22, 12 Februarie 2014
Va trebuie avocat si mai ales probe (inscrisuri, facturi, chitante, martori. )
Daca nu lucram si nu ne permitem avocat cum putem face.Sotul are cartea de munca, martori, convortbiri telefonice?
Dvs ati cerut parerea aici tocmai pentru ca nu stiti ce trebuie sa faceti, cum sa actionati. In astfel de situatie, fara avocat nu aveti nici o sansa chiar daca dvs stiti ca aveti dreptate.
Puteti cere ajutor public judiciar daca nu aveti posibilitati financiare care sa va permita angajarea unui avocat si cheltuielile ce decurg din desfasurarea procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie Valeriano Valeriano Buna ziua. Daca cineva ma poate lamuri cu privire la urmatoarea situatie: cumnatul meu,sa-l numim cumnatul \"A\" in urma cu mai bine de 10 ani a construit o ... (vezi toată discuția)
Succesiune s.o.s. elisabeta propszt elisabeta propszt Acum 29 ani cind m-am maritat soacra ne-a promis casa , curtea si gradina mie si sotului meu. Anul trecut am vrut sa rezolvam hartiile legal sa ne punem casa ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)