avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie fara autorizatie

Buna ziua. Daca cineva ma poate lamuri cu privire la urmatoarea situatie: cumnatul meu,sa-l numim cumnatul "A" in urma cu mai bine de 10 ani a construit o casa pe un teren primit de la soacra noastra. Pentru aceasta casa a avut proiect dar nu a avut autorizatie de construire. Dupa un timp, acest cumnat "A" a vandut casa unui alt cumnat-cumnatul "B". Anul acesta, un frate de-al soacrei revendica in justitie jumatate din terenul ce apartine casei. Intrebarea mea este:faptul ca respectiva casa s-a construit fara autorizatie poate avea repercursiuni negative? Daca da, cine va avea de suferit: cumnatul "A" sau cumnatul "B"? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriano , utilizator 12:47, 1 Octombrie 2010
bineinteles ca B insa, functie de situatie pot suferi amandoi.
buna iua.
reveniti cu detalii.
cine este proprietarul acestui teren?
cum a fost dobandit de catre acesta?
Buna ziua. Proprietarul actual al acestui teren este cumnatul B. Proprietarul originar al acestui teren a fost soacra noastra si l-a obtinut pe baza unui certificat de mostenitor obtinut de la mama ei.Ulterior soacra i l-a vandut prin vanzare-cumparare cumnatului B. Acesta l-a intabulat pe el dar acum un frate de al soacrei a chemat-o pe aceasta in instanta in calitate de comostenitor al terenului respectiv. Fratele soacrei nu are nici un act asupra acestui teren, ba mai mult, in testamentul pe care il are soacra, mama acesteia specifica faptul ca lasa toate bunurile mobile si imobile fiicei sale.Si ca celor 2 fii ai sai le-a dat partea cuvenita cu ocazia casatoriei lor.Va multumesc
am inteles.
in ce an a obtinut soacra dvs acel CM- de pe urma mamei sale?
1975. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza sorin37 sorin37 in urma efectuari succesiuni am devenit 4 proprietari cu cote indivize: cate 1/8 copii iar soacra 5/8. a vandut toata cota indiviza doar cumnatului fara sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune? ElenaACP ElenaACP buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)