avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 de pensionare 2014
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 de pensionare 2014

am peste 26 ani de grupa 1 am fost otelar in HD si 33 ani de cotizatie ....am dreptul la 13 ani care vor fi scazuti din 65 . intrebare de ce din 65 si nu din 63 cum au iesit toti colegi mei la 50 ani ?
Cel mai recent răspuns: skycore_007 , utilizator 13:47, 16 Februarie 2014
Pana la intrarea in vigoare a legii 263/2010 reducerea se facea din luna si anul deschiderii drepturilor.

Legea 19/2000

Art. 1671. - (1) Intr-un interval de 10 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca, conform legislatiei anterioare, pot solicita pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstelor standard de pensionare, conform tabelului nr. 4.

(4) Varstele standard de pensionare din care se face reducerea prevazuta in tabelul nr. 4 sunt cele corespunzatoare anului, respectiv lunii in care se deschide dreptul de pensie, prevazute in anexa nr. 3, in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare corespunzator anului, respectiv lunii in care se deschide dreptul de pensie.

-Acum se face din varsta standard.
va multumesc
dar la cerere se poate iesi la 50?
Nu se poate la cerere.
La cerere inseamna la 60 de ani.
am inteles am dreptul la 52 si la cerere la 60 ....ce mult te iubesc ROMANIA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost corecta respingerea cererii privind acordarea pensiei pentru limita de varsta? amdmisu amdmisu Buna Ziua, In data de 14.12.2010 tatal meu a depus dosarul pentru pensionare la casa de pensii. In momentul inscrierii la pensie avea 59 de ani si 2 luni, el ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta respinsa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara am si eu o nelamurire: Numele meu este Toader Dobrita varsta de 55 de ani .An lucrat la CFR 20 de ani vechime la care mi s-a adaugat 9 ani si 4 ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare si stagiul complet de cotizare claustropitec claustropitec Va rog sa ma lamuriti daca la pensionarea pe Legea 341/2004, in calcularea pensiei, odata cu reducerea varstei de pensionare, se aplica si o scadere ... (vezi toată discuția)