avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, partaj

Buna seara! As vreau sa stiu ce drepturi am in cazul divortului dupa 3 ani de casnicie daca am construit casa in curtea socrilor si ei sunt proprietarii terenului chiar daca casa a fost construita din banii nostrii si buletinul am pe adresa asta. Astept raspunsuri. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 12:24, 13 Februarie 2014
casa este a dumneavoastra, chiar daca e pe terenul socrilor. Presupun ca ati avut acordul lor pentru a o construi. In urma divortului beneficiati de jumatate din ea, daca aportul la constructia ei a fost in mod egal sot-sotie. Daca sotul va vrea sa o pastreze pentru el si parintii lui - socrii dvs, atunci va trebui sa va intelegeti cu el la o sulta - o suma de bani care acopera valoarea partii dumneavoastra din imobil. Asta o puteti face si inainte, si in timpul si dupa divort.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
ILIE DORIN, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de proprietate de catre primarie ConstantinMihaiValentin ConstantinMihaiValentin Buna ziua, In primul rand va multumesc pentru eforturile pe care le depuneti pe acest site, precum si pentru raspunsurile dumneavoastra. In anul 2009 ... (vezi toată discuția)
Constructie casa tineri necasatoriti Miha111 Miha111 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei ... (vezi toată discuția)