avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paguba de 2500 de euro
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paguba de 2500 de euro

Buna seara
Lucrez la o casa de schimb valutar de 6 luni, cu cateva zile in urma a venit un client sa schimbe 5000euro. Mi.a dat banii pe rand mai intai 4000 mii apoi 500 apoi mia zis sa.i dau cei 4000 sa.i mai numere o data intre timp mi.a mai dat 500 apoi pe cei 4000 iar eu m.am ametit si desi eram sigura ca am numarat banii bine i.am dat banii pentru 5000 de euro si dupa ce a plecat am constat ca erau doar 2500 cei pe care mii daduse el deci eu din neatentie i.am provocat sefului o paguba de 2500 euro.Mentionez ca nu i.am luat buletinul pentru ca nu avea la el clientul prin urmare am facut bonul pe alt nume din baza de date. Seful meu mi.a spus ca o sa cheme politia azi (dupa 3 zile de la ,,accident,,)sa se uite pe camerele de filmat sa vada cine este clintul respectiv. Presupun ca nu o sa aiba ce sa.i faca clientului din moment ce eu nu i.am luat datele insa as vrea sa stiu ce mi se poate intampla mie in situatia de fata? Astept raspuns Multumesc
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 09:02, 15 Februarie 2014
Pe langa faptul ca cel mai probabil veti fi obligata sa suportati paguba, firma mai poate fi sanctionata si pentru utilizarea datelor personale ale altui client ptr efectuarea tranzactiei.
Iar angajatorul nu va recunoaste in niciun fel ca asa se procedeaza de regula si va poate pune in "spate"si amenda respectiva. Iar daca clientul caruia i-ati folosit datele personale este sesizat de catre politie ...

Nu avea act de identitate nu trebuia sa acceptati efectuarea tranzactiei mai ales ca suma nu era una neglijabila.
si daca eu nu am bani sa platesc paguba si nici amenda ce se intampla in cazul acesta? exista posibilitatea sa fac inchisoare pt asta?pentru ca nu am
Inchisoare nu veti face. Cel prejudiciat este angajatorul dvs. si numai acesta poate sa va solicite acoperirea pagubei, aceasta se poate face si in rate in final daca se ajunge acolo.
Depinde cum se vor finaliza cercetarile politiei, poate il vor identifica pe faptas, il vor prinde si sperati sa se recupereze prejudiciul.
Daca angajatorul v-a "instruit" sa inregistrati datele altor persoane atunci cand faceti tranzactiile ii puteti aminti acestuia ca aveti posibilitatea sa declarati la politie aceasta varianta. Daca proprietarul casei de schimb este de prin partile Asiei Mijlocii este posibil sa renunte la acuzatii impotriva dvs. si sa treaca la "pierderi" cei 2500 de euro, ptr ca politia sa nu "adanceasca" cercetarile. Dar nu o luati ca pe o certitudine.
Am inteles, multumesc pentru informatii :)

Ca sfat, desi cred ca deja ai invatat, pentru ca daca lucrezi in domeniu poate o sa mai ai ocazii de genul asta, dupa cum ai descris este o veche metoda de inselaciune practicata mai ales de valutisti, dar nu numai.
Astia umbla pe la puncte de lucru unde se lucreaza cu bani si cer sa schimbe dupa care fac o diversiune ceva de genul stai sa ii mai numar o data dupa care iti dau inapoi mai putin, iti mai distrag atentia cu ceva si ai ramas fara bani. Inselatoria nu se face numai cu valuta ci se face si cu lei (schimbat lei hartii mici cu hartii mai mari ori invers...), ori te trezesti cu pachete de bani cu capace de bani si continut de hartii..
Nu am mai auzit de mult timp de chestiile astea si probabil ei mizeaza pe faptul ca sunt uitate sau mai putin stiute deja si probabilitatea este mare sa aiba succes.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
CrisB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumut MateescuMihaela MateescuMihaela Buna ziua. Am imprumutat de la cineva 1000 de lei si nu i.am putut inapoia la data stabilita. Acum ma ameninta ca ma da la politie, l.a sunat pe seful meu sa.i ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru distrugere ionescucristian1 ionescucristian1 Buna ziua! Pe cat de scurt se poate supun atentiei Dvs. urmatoarea speta: In urma cu aprox. doua saptamani pe o strada privata(drum de servitute), se afla un ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)