avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bun propriu

Buna seara,
am bun propriu un apartament inainte de casatorie;sotul are un copil major care sta la bunici;nu a alocuit cu noi niciodata;in cazul decesului sotului...acest copil major ar avea vreo pretentie la apartamentul meu care este bun propriu?
multumesc,
o seara faina
Cel mai recent răspuns: kisslivia , utilizator 20:37, 12 Februarie 2014
Daca bunul este al dvs dinainte de casatorie si nu ati incheiat cu actualul sot vreo conventie matrimoniala sub regimul conventional in care sa introduceti apartamentul ca bun comun , copilul sotului dvs nefiind adoptat de catre dvs nu va avea ve pretentii sa aibe la acel imobil.
deci...
apartamentul este al meu proprietate personala inainte de casatorie
copilul(adult) nu l-am adoptat
nu am incheiat nici un act....cum se zice,prin banat.....sotul...este nora in casa la mine....suna urat....
si...
nu poate sa vina copilul (adult)....cu pretentie....asupra casei mele....
ok....
multumesc.pentru informatie...si o sara faina sa aveti....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate in cazul unei casatorii ? kinjo kinjo Buna seara, Detin un apartament, achizitionat anul trecut prin contract vanzare-cumparare. Doresc sa stiu daca, in cazul unei casatorii, si eventual al ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ... Anghe Anghe Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din ... (vezi toată discuția)