avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate in cazul unei casatorii ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate in cazul unei casatorii ?

Buna seara,

Detin un apartament, achizitionat anul trecut prin contract vanzare-cumparare. Doresc sa stiu daca, in cazul unei casatorii, si eventual al unui divort ( fie el peste 1 sau 20 ani ), sotul are vreun drept asupra acestuia ???

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: kinjo , utilizator 21:29, 29 Ianuarie 2014
Daca ati achizitionat apartamentul inainte de casatorie este bunul dvs propriu, daca nu incheiati o conventie matrimoniala sub regimul matrimonial conventional prin care sa introduceti apartamentul ca bun comun, ramane cum am spus bunul dvs propriu si la un eventual divort nu intra in masa partajabila la divort. In cazul unui deces al dvs, find casatorit, sotia supravietuitoare va veni la mostenirea apartamentului indiferent daca bunul este propriu sau comun,
Va multumesc frumos pentru promptitudine si clarificari.

O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile celei de-a doua sotii in urma decesului sotului actual patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o intrebare. In urma la a doua casatorie o colega locuieste in proprietatea sotului actual. Daca dansa beneficiaza ... (vezi toată discuția)