avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile celei de-a doua sotii in urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile celei de-a doua sotii in urma decesului sotului actual

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare.

In urma la a doua casatorie o colega locuieste in proprietatea sotului actual.

Daca dansa beneficiaza de ceva facilitati in urma decesului/divortului de acesta , si daca da , cat timp trebuie sa treaca de la casatorie?

Si daca urmasi actualului sot( din prima casatorie) pot sa conteste drepturile actualei sotii ?

Va multumesc anticipat.

Cu deosebita stima,

Patitul 2
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:46, 4 Ianuarie 2013
Regulile sunt diferite dupa cum este vorba despre deces sau divort precum si in functie de momentul cand au fost cumparate bunurile si de regimul matrimonial ales de sotii respectivi. Intrebarile dumneavoastra sunt mult prea generale din punctul meu de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Anamaria Plevit, Avocat
Daca nu au incheiat nicio conventie matrimoniala si sub casatoriti sub regimul comunitatii legale, daca bunul este propriu al sotului, adica achizitionat inainte de aceasta casatorie, la divort nu se va partaja, la divort intra la partaj doar bunuri comune, la deces, adica la mostenire , Sotul supravietuitor, va avea cota parte din mostenire in functie cu cine vine in concurs la mostenire..., atunci nu mai conteaza ca bunurile sunt proprii sau comune, in masa succesoarala intra toate bunurile care apartineau defunctului fie in cita de 1/1 sau in alte cote parti....
Buna ziua,

Nu au incheiat nici o conventie matrimoniala si sub casatoriti sub regimul comunitatii legale.
Respectiv bunul este propriu al sotului, adica achizitionat inainte de aceasta casatorie.

Sotul supravietuitor : (sotia) ca sa beneficieze de cota parte eferenta ei de cati ani trebuie sa fie casatoriti ?
Mentionez ca din casnicia anterioara au rezultat copii (mostenitori / proprietari a unei cote parti in monentul de fata.)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sunteti un celectiv minunat! :love2:
Va multumesc pentru recomandarile / sfaturile / raspunsurile dumneavostra .=D>

La Multi Ani! Un An Nou Fericit !

Cu deosebita stima,

Patitul 2
In caz de deces nu conteaza de cand sunt casatoriti....apartamentul intra in masa succesorala si va avea si Sotia cota parte din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)