avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie lider de sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie lider de sindicat

Buna ziua . As vrea sa intreb daca indemnizatia membrilor alesi in conducerea unui sindicat ( care este o suma fixa lunara stabilita prin statut) este impozabila si care sunt obligatiile la buget care se platesc pentru aceste indemizatii. Tichetele cadou acordate de sindicat membrilor sai sunt impozitate ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: tunelos , utilizator 12:28, 21 Iulie 2014
Potrivit Codului Fiscal, art. 55, alin.2, lit. b)
"ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
....
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

b) indemnizaţii din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii alese în cadrul persoanelor juridice fără scop patrimonial;"
[ link extern ]

Consider ca indemnizatia este un venit asimilat veniturilor din salarii si se retin toate contributiile ca la orice angajat.
Plateste Contributii aferente angajatorului si sindicatul!? Eu cred ca nu deoarece nu exista un contract de munca incheiat cu liderul de sindicat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare premii acordate din venitul sindicatului gabieru gabieru revin desi la postarea din mai nu am primit niciun raspuns. poate de data asta trezesc interesul cuiva. conform art 25, litera e) din legea 62/2011, ... (vezi toată discuția)
Conventii civile pentru persoanele din conducerea sindicatului melinda_orosz melinda_orosz Am o intrebare: la un sindicat nou infiintat avem o presedinte, o vicepresedinte ci probleme orgasnizatorice si o vicepresedinte cu probleme ... (vezi toată discuția)
Contributii Adycristina Adycristina Buna ziua, Ce contributii se platesc pentru un contract de mandat : presedinte ,contabil ,casier la un CAR . Toti sunt salariati iar activitatea din CAR este ... (vezi toată discuția)