avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru persoane gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru persoane gravide

Lucrez in cadrul Gradinitei dar sunt sub contract cu o firma de curatenie! Am contract pe perioada determinata,daca eu in timpul asta raman gravida ce se intampla dupa ce imi expira contractul mai iau bani accea timp de 2 ani? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 13 Februarie 2014
Daca dumneavoastra reusiti sa suspendati raporturile de munca pentru concediu de sarcina si lauzie in timp ce contractul este inca valabil, nu aveti probleme, veti beneficia. Important este, pentru obtinerea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului sa faceti dovada faptului ca ati fost contribuabil si aveti un stagiu de cotizare la asigurari sociale de minim 12 luni neintrerupt inainte de nasterea copilului.
Buna ziua! Asta spun ca mai am 4 luni de contract cu firma si de exemplu daca raman gravida in perioada asta,ce se intampla? Da eu am contribuit mai mult de 12 luni dar am vrut sa zic ca tot timpul am avut contract pe o perioada determinata! Multumesc!
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) asa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Nu conteaza ce fel de contract individual de munca (CIM) aveti, pe perioada determinata sau nedeterminata, cu program normal sau redus de munca si nici ce venituri aveti.
- Nu conteaza daca s-au platit impozitele pe venit sau nu si daca s-au platit sau nu contributiile si nici stagiile de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
- Singura conditie este sa aveti venituri profesionale impozabile, asa cum am spus mai sus.

3. Daca va expira CIM in timp ce sunteti gravida va puteti inregistra la Agentia de Somaj unde veti putea beneficia de concedii medicale, de concediu de maternitate si apoi de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil andreea124 andreea124 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in luna a-5-a, in ultimii doi ani am lucrat pe contract de drepturi de autor, iar firma la care ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate nuta86 nuta86 Buna ziua. As dori cateva informatii legate de concediul de maternitate. Sunt insarcinata din data de 17 iulie, si m-am angajat in data de 5 august, pe o ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)