avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculeaza corect incalzirea unui apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculeaza corect incalzirea unui apartament?

Buna ziua...locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, unde in urma cu 3 ani au venit administratora blocului insotita de un reprezentant de la centrul de termoficare sa imi masoare caloriferele si teava care face legatura dintre calorifer si coloana comuna fara sa-mi dea prea multe detalii de ce fac asta. Bun..dupa un timp s-a afisat la avizier un tabel cu SET-ul fiecarui apartament, cu tipul de colorifer si marca lui (ex.Purmo).Uimitor e ca, la mine s-a stabilit un SET de 210% (aveam caloriferele schimbate cu radiatoare din tabla exact cum mi-a recomandat instalatorul, pentru a face caldura pe care o aveam si inainte cu cele din fonta), iar la apartamentul de sub mine unde au ramas aceleasi calorifere din fonta SET-ul era de 70%( precizez ca acest locatar avea toate caloriferele la fel ca si mine, mai exact nu s-a debransat cu niciunul. Problema mea este:
-- cum pot afla daca cei de la D… mi-au calculat corect SET-ul sau in ce lege se prevede acest calcul?
-- este normal sa-mi zica administratorul ca un calorifer din tabla consuma mai mult decat un calorifer din fonta? temperatura din locuinta nu a fost modificata prin schimbarea acestor calorifere din fonta/ in tabla, a ramas la fel, ei imi zic ca acum eu am un consum mai mare de agent termic; asa este??(temp.25 grade inainte si dupa schimare)
Ce solutii am sa aflu adevaratul meu consum si daca cei de la Asociatie imi calculeaza corect consumul de caldura sau fac un abuz pe baza faptului ca eu mi-am schimbat caloriferele!
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi utile pentru ca eu consider ca factura mea de caldura este mai "UMFLATA" fata de facturile celor care nu au facut schimbari, iar Asociatia ma minte mereu cand le cer socoteala pe tema asta! E corect si in ce lege, ordonata se prevede sa se calculeze caldura in apartament la suprafata RADIANTA nu la cea UTILA cum se facea inainte!!!!???? Ajutati-ma va rog cu sfaturi pentru ca nu stiu nimic legat de acest domeniu cu Asociatiile de proprietari.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 20:05, 15 Februarie 2014
Pai si aceea trebuia introdusa in calculul SET-ului de apartament.
Una-i una, alta-i alta.

Ca vrei sa faci procente, poti face la orice procente.
SET-ul este im metri patrati orice ar fi.

Cu stima,
Rorschach
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
rwkovacs, utilizator
Aveti de la mine un model de calcul bazat pe SET masurat exact.
Sper sa va fie de folos. Daca doriti unele lamuriri va satu la dispozitie.

[ link extern ]

Cu stima,
Rorschach
Ma intereseaza cum ati calculat SET imobil - 258,076 mp
Doamna sunteti intr-o eroare totala.

Noi nu am calculat nimic.
Este determinat la masuratori de catre firma care face acest lucru. si este simplu.
Este suma SET-urilor instalatiei individual si parti comune.
Se specifica clar ca din acel SET imobil 4.728 mp este SET comun (scari + subsol).

Se si verifica din tabel pe coloana Total (SET mp). Daca adunati cifrele de pe cele 2 scari se verifica cheia de pe randul Total General Bloc XXX (258.076 mp).

Deci inca odata dvs. nu calculati nimic va dau ei tabelul defalcat. In tabelul prezentat de mine noi punem doar valoarea facturii si atit.

Cu stima,
Rorschach

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli incalzire bloc (bransati + debransat + set) rwkovacs rwkovacs Buna ziua, Conform Ordinul presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010, comitetul asociatiei de prop., a luat decizia sa plateasca firma ISTA pentru inventarierea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Numărare elemenți calorifere Lunawith Lunawith Buna ziua , as dori o lamurire cu privire la numararea elementilor caloriferelor din apartamente fara repartitoare pentru \" calcularea \" caldurii .Exista o ... (vezi toată discuția)