avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... VICTIMA ACCIDENT RUTIER cod penal 2014
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

VICTIMA ACCIDENT RUTIER cod penal 2014

Copil de 6 ani accidentat ( in localitate, in afara partii carosabile fara urme de franare doar urme de derapare si viteza de 67 km/ora conform expertizei) de un sofer baut cu o alcoolemie de 0.48 in aerul expirat, stabilita la o ora de la producerea accidentului la sosirea organelor de politie . Recoltarea probelor biologice s-a facut dupa efectuarea cercetarilor de la fata locului si inca o ora de deplasare la cel mai apropiat spital . rezultatul final fiind de 0,80 adica la limita legii de atunci. ( august 2012 ). Tinand cont de faptul ca viata copilului a fost pusa in pericol, dar zilele de ingrijiri medicale sunt de doar 60-70 de zile iar copilul a ramas cu o gaura in cutia craniana cu diametrul de cca.5 cm in urma unui hematom suferit de pe urma accidentului, va intreb daca acest individ poate scapa fara a platii si a raspunde pentru fapta lui , gratie bunavointei legiuitorului din 2014. Tinind cont ca nu sa interesat nici o clipa de soarta victimei sale si tratandu-ne cu un dispret total. Dispret de care da dovada in continuare alimentat de legile cel protejeaza. Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
zycos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:11, 13 Februarie 2014
Limita de 0.80 in sange este valabila si in prezent si nu ii confera "dreptul" de a scapa mai "ieftin" dupa noul cod penal. Cel mai probabil procurorul va cere recalcularea alcoolemiei deoarece fapta a fost savarsita sub vechiul cod penal iar alcoolemia va iesi mai mare avand in vedere ca testarea aerului expirat a fost facuta dupa o ora de la producerea accidentului iar recoltarea probelor de sange dupa 2 ore.
Fapta se incadreaza la vatamare grava din culpa luand in calcul zilele de ingrijire medicala.
De platiti va plati, din punct de vedere penal conducatorul auto se va alege cu o pedeapsa cu suspendare in cel mai bun caz si in mod sigur cu anularea permisului de conducere iar daunele materiale si morale vor fi platite de catre asiguratorul RCA. Daca nu era asigurat trebuie sa va adresati "Fondului pentru protectia victimelor strazii" pentru obtinerea despagubirilor.
rebuia sa depuneti plangere penala in termen de 2 luni de la cunoasterea vinovatului de producerea accidentului in care sa solicitati si daunele materiale si morale, lucru pe care cred ca l-ati facut.
Aveti sanse sa obtineti despagubiri materiale si morale importante pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie lazarv lazarv am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Am avut alcoolemia de 0.44 in aerul expirat, s-a inceput deschiderea dosarului penal si ... (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan Vasile Mihaela Vasile Mihaela Am o ruda care duminica seara a avut un accident rutier, in accident nu au fost implicate victime insa soferul a fost depistat la testul cu etilotest cu 0.67% ... (vezi toată discuția)
Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie dianuk17 dianuk17 Buna ziua . As dori sa stiu daca in cazul unui accident de circulatie incare unul intre conducatorii auto este vinovat de neacordare de prioritate iar celalalt ... (vezi toată discuția)