avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Este posibil sa am un copil de 9 luni despre care nu am stiut ca ar fi al meu pana in momentele de fata,am aflat de curand despre acesta si as dorii sa fac un test de paternitate, daca este al meu, ce ma sfatuiti sa fac, in cazul in care il recunosc, este posibil sa platesc o pensie alimentara ? il pot aduce langa mine in timp?, mentionez ca sunt tanar si nu am nici loc de munca.Ce se poate intampla in situatia de fata si ce sfaturi imi puteti da?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
user369, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 10:20, 13 Februarie 2014
Daca il recunoasteti veti avea toate drepturile si obligatiile de tata, veti plati si pensie, va trebui sa va implicati in cresterea si educarea lui.
Daca nu il recunoasteti si mama doreste, va actioneaza in judecata pt stabilire paternitate.

Cred ca in primul rand ar trebui sa faceti un test de paternitate (extrajudiciar - in afara unui proces). Daca se va confirma ca este copilul dvs, il puteti recunoaste de buna voie, si din acest moment veti avea drepturi si responsabilitati fata de el. Veti avea dreptul de a pastra legatura cu copilul, de a-l vizita si veti avea obligatia de a participa la cresterea si educarea lui. Pensia alimentara pe care i-o datorati copilului poate fi prestata si in natura - adica cu bunuri materiale de care copilul va avea nevoie sau in echivalent banesc - prin plata lunara a unei sume de bani. Depinde cum va veti intelege cu mama copilului in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil, relatie extraconjugala, pensie alimentara cristigy cristigy Buna ziua. In urma cu 13 ani eu si mai multi colegi de munca am intretinut raporturi sexuale pe o durata de cateva luni cu o femeie maritata care a divortat ... (vezi toată discuția)
(ne)recunoastere paternitate zambesc zambesc Buna Ziua, La cateva luni de la terminarea unei relatii extraconjugale am aflat ca sunt tatal unui baietel. Acum mamica imi cere sa recunosc paternitatea la ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)