avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de salubritate - notificare plata, propunere ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de salubritate - notificare plata, propunere discount

buna ziua ,
Am un contract de salubritate din anul 2009.Pana in prezent nu s-a achitat nimic la acest contract. Facturi nu au fost trimise si nici prestarea de servicii nu s-a efectuat regulat.De curand am primit o notificare de plata in valoare de 1124 ron , si o fisa de client in care nu se specifica ablosut nimic .Contactand serviciul de salubritate pentru a primi unele lamuriri , mi s-a spus ca se poate face un discount , sa platesc doar 300 lei si sa incheiem un nou contract pentru anul in curs.Mentionez ca locuiesc la curte , tarifele nu le cunosc , nu sunt comunicate de catre nimeni , nu exista confirmari ca s-a ridicat gunoiul de la aceasta adresa , mai mult din anul 2012 nu s-a mai prestat nici un fel de serviciu pana in prezent. Bineinteles ca in notificare spune ca daca nu voi achita suma de 1124 lei se va merge in instanta.
Se poate face un astfel de discount cum mi-au propus angajatii firmei de salubritate sau este de preferat sa se ajunga in instanta(asa cum v-am spus ei nu au emis pana in prezent nici o factura cu toate ca , conform contractului trebuiau sa se emita lunar).Astept lamuriri si sfaturi.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:04, 19 Februarie 2014
In primul rand trebuie sa vedeti ce reprezinta debitul invocat. Orice pretinsa datorie mai veche de 3 ani (mai veche de 2011) este prescrisa si nu aveti nimic de plata. Apoi incepand cu 2011 trebuie sa le solicitati dovezi ale prestarii serviciilor si dovada transmiterii documentelor de plata. Nu va grabiti sa faceti o "intelegere" cu ei pana nu stiti exact despre ce e vorba.
Daca se ajunge in instanta dvs. va trebui sa faceti dovada faptului ca ati achitat serviciile ce vi s-au prestat referitoare la salubrizare, iar firma de salubrizare va trebui sa faca dovada serviciilor prestate catre dumneavoastra pe care nu le-ati achitat asa cum erati obligat prin contract. Acum cine ce poate sa dovedeasca, dvs. cu siguranta stiti mai bine in functie de actele ce le detineti si de ceea ce s-a intamplat.
Reprezentantul societatii de salubritate spune ca debitul este din perioada 2009-2013 , iar din 2014 sa incheiem un nou contract (cel din 2009 are perioada nedeterminata).Contractul este pentru 2 persoane avand tariful de 9lei/pers/luna , dar conform "reducerii"se va merge pe 1 persoana.Singurele acte de pana acum este contractul . Facturi nu au fost emise , iar in baza lor de date din 2014 apar cu 0lei de plata si nici ca restanta nu sunt inregistrata la punctul de lucru unde am fost.Reprezentantul societatii care mi-a propus "intelegerea"nu este acelasi angajat cu cel de la punctul de lucru . Ce sa mai inteleg?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
cristinadinu, utilizator
Din punctul meu de vedere, situatia este in favoarea dvs. Faceti cum v-am recomandat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată anticipată servicii salubritate Bamis Bamis În orașul meu există o taxă de salubrizare într-un anumit cuantum lunar. Pentru plata anticipată pentru 12 luni se primește o bonificație de 10%. Am ... (vezi toată discuția)
Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate de salubrizare Anca-Demetra Anca-Demetra Buna ziua, As vrea, daca se poate, sa ma lamuriti daca o societate comerciala care are spatiu inchiriat de la alta societate comerciala este obligata sa ... (vezi toată discuția)