felicia taranu a scris:
nu exista un termen limita de a trimite hotararile judecatoresti?e posibil sa astepti 2 luni sa vina o hotarare?iar hotararea este cu drept de apel,asa ca ar putea face iar recurs la curtea de apel.bun,au trecut si cele 15 zile de cand sa primit hotararea in care el avea drept de recurs iar acum normal ar trebui sa imi pun stampila unde hotararea sa devina definitiva si irevocabila.rezulta ca nu pot sa pun stampila pentru ca inca nu a ajuns dosarul de la judet in oras unde sa initiat procesul.si a trecut iar destul timp.ce pot face pentru a urgenta acest proces lent ?am dreptul de a lua eu dosarul de la judet si al aduce la judecatoria din oras?nu am idee de aceea va cer ajutorul
vreau sa va zic ca am avut avocat dar se pare ca banii sant cei mai importanti.cand ii faci plata nu il mai intereseaza nimic si nu mai stie nimic sant foarte nemultumita.nu zic ca toti avocatii sant la fel dar cel putin eu nu am avut prea mult noroc.
1. Codul de procedura civila prevede un termen de 30 de zile pentru redactarea hotararii. Acest termen rareori este respectat datorita volumului mare de dosare pe care-l au de solutionat judecatorii.
2. Pentru a nu mai astepta sosirea dosarului de la instanta superioara la judecatorie, care va mai implica timp, va sfatuiesc sa mergeti la instanta de recurs - Curtea de Apel - unde sa depuneti o cerere de eliberare a copiei minutei deciziei din recurs. Cererea se timbreaza cu 1 leu taxa timbru judiciar si 0,15 lei timbru judiciar. Copia v-o poate elibera in aceeasi zi. Cu copia minutei veti merge apoi la judecatorie, instanta de fond, unde veti depune la registratura instantei o cerere de investire cu formula definitiva si irevocabila a sentintei instantei de fond, cerere care se timbreaza cu taxa timbru judiciar de 6 lei si timbre judiciare de 0,3 lei. La cerere veti anexa sentinta in original si copia minutei instantei de recurs.
Aceasta varianta este singura posibila ce poate sa scurteze termenul de investire a hotararii.
Nu va poate da nimeni dosarul in mana sa-l depuneti la o instanta sau alta...
3. Avocatul nu are nicio vina. El a fost platit pentru sustinerea intereselor dv. in instanta, si - la pronuntarea hotararii - acestuia i-a incetat mandatul. Numai daca in contractul de asistenta juridica ati prevazut ca acesta va fi mandatat si platit pentru ca sa faca si demersurile necesare pentru obtinerea hotararii investite, numai atunci il puteti trage de urechi...altfel, nu. ;)