avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

va rog sa ma ajutati.sant in proces cu fostul meu sot pentru reincredintarea copilului.fetita are 15 ani.cand am divortat a fost o asa zisa intelegere sa divortam in lipsa pentru ca amandoi eram plecati in strainatate si fetita sa ramana la mine,dar numai ca el sa prezentat si a cerut custodia copilului care ia fost incredintata.dupa ceva timp eu am deschis proces pentru reincredintarea copilului.am castigat procesul,dar el a facut recurs unde nu sa prezentat.si am castigat iar.problema mea este intarzierea cu care actioneaza tribunalul.sa dat pronuntarea dupa 23 ianuarie,am primit hotararea dupa aproape 2 luni.nu exista un termen limita de a trimite hotararile judecatoresti?e posibil sa astepti 2 luni sa vina o hotarare?iar hotararea este cu drept de apel,asa ca ar putea face iar recurs la curtea de apel.bun,au trecut si cele 15 zile de cand sa primit hotararea in care el avea drept de recurs iar acum normal ar trebui sa imi pun stampila unde hotararea sa devina definitiva si irevocabila.rezulta ca nu pot sa pun stampila pentru ca inca nu a ajuns dosarul de la judet in oras unde sa initiat procesul.si a trecut iar destul timp.ce pot face pentru a urgenta acest proces lent ?am dreptul de a lua eu dosarul de la judet si al aduce la judecatoria din oras?nu am idee de aceea va cer ajutorul
vreau sa va zic ca am avut avocat dar se pare ca banii sant cei mai importanti.cand ii faci plata nu il mai intereseaza nimic si nu mai stie nimic sant foarte nemultumita.nu zic ca toti avocatii sant la fel dar cel putin eu nu am avut prea mult noroc.

va multumesc anticipat

Va multumesc din tot sufletul,sfaturile dumneavoasta mi-au fost de mare folos..Cu acest ajutor am putut termina.Eu locuiesc in Spania si vreau sa imi aduc fetita aici.Acum hotararea e definitiva si irevocabila.Sper ca tatal nu mai poate sa imi puna nici o piedica,nu?

Va multumesc pentru tot ajutorul dat
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
felicia taranu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:39, 22 Aprilie 2009
Este regretabila o asemenea lentoare, cu toate ca o hotarire judecatoreasca se redacateaza si se comunica in 3-4 saptamini. Pentru a reusi sa faceti mentiunea definitiva si irevocabila puteti lua de la grefa Tribunalului unde s-a judecat apelul un certificat din care sa rezulte ca impotriva acesteia nu s0a declarat recurs si sa va prezentati cu el si cu hotarirea la judecatorie pentru mentinuile solicitate
Redactarea unei hotarari judecatoresti dureaza foarte mult deoarece instantele de judecata,fie de fond,,de apel sau recurs sunt confruntate cu un numar foarte mare de cauze.Din nefericire pentru dvs.mai sunt mii de cauze pe rolurile instantelor in afara de al dvs.Dosarele sunt in arhivele instantelor si sunt deplasate de la instanta la alta de catre functionarii acestora.Partilor nu li se pot incredinta dosarele sa le duca de la o instanta la alta.Formulati cerere la presedintele instantei sa urgenteze trimiterea dosarului.Este singurul lucru pe care il puteti face.
Succes !
degeaba suspectati avocatul....nu are cum sa intervina, am vazut hotarari primite si dupa 3 luni.
daca fetita are 15 ani,se ia in calcul in primul rand, parerea ei-obtiunea ei.
incercati sa actionati asa cum v-a sugerat top dan.
Incercati sa mergeti la arhiva si sa va mai informati.
Puteti depune la serviciul registratura si o cerere prin care sa solicitati redactarea hotararii judecatoresti mai grabnic.
Eu zic ca nu va mai dura mult si se va redacta intrucat deja s-a intarziat foarte mult.

avocat Claudiu Lascoschi
felicia taranu a scris:
nu exista un termen limita de a trimite hotararile judecatoresti?e posibil sa astepti 2 luni sa vina o hotarare?iar hotararea este cu drept de apel,asa ca ar putea face iar recurs la curtea de apel.bun,au trecut si cele 15 zile de cand sa primit hotararea in care el avea drept de recurs iar acum normal ar trebui sa imi pun stampila unde hotararea sa devina definitiva si irevocabila.rezulta ca nu pot sa pun stampila pentru ca inca nu a ajuns dosarul de la judet in oras unde sa initiat procesul.si a trecut iar destul timp.ce pot face pentru a urgenta acest proces lent ?am dreptul de a lua eu dosarul de la judet si al aduce la judecatoria din oras?nu am idee de aceea va cer ajutorul
vreau sa va zic ca am avut avocat dar se pare ca banii sant cei mai importanti.cand ii faci plata nu il mai intereseaza nimic si nu mai stie nimic sant foarte nemultumita.nu zic ca toti avocatii sant la fel dar cel putin eu nu am avut prea mult noroc.

1. Codul de procedura civila prevede un termen de 30 de zile pentru redactarea hotararii. Acest termen rareori este respectat datorita volumului mare de dosare pe care-l au de solutionat judecatorii.
2. Pentru a nu mai astepta sosirea dosarului de la instanta superioara la judecatorie, care va mai implica timp, va sfatuiesc sa mergeti la instanta de recurs - Curtea de Apel - unde sa depuneti o cerere de eliberare a copiei minutei deciziei din recurs. Cererea se timbreaza cu 1 leu taxa timbru judiciar si 0,15 lei timbru judiciar. Copia v-o poate elibera in aceeasi zi. Cu copia minutei veti merge apoi la judecatorie, instanta de fond, unde veti depune la registratura instantei o cerere de investire cu formula definitiva si irevocabila a sentintei instantei de fond, cerere care se timbreaza cu taxa timbru judiciar de 6 lei si timbre judiciare de 0,3 lei. La cerere veti anexa sentinta in original si copia minutei instantei de recurs.
Aceasta varianta este singura posibila ce poate sa scurteze termenul de investire a hotararii.
Nu va poate da nimeni dosarul in mana sa-l depuneti la o instanta sau alta...
3. Avocatul nu are nicio vina. El a fost platit pentru sustinerea intereselor dv. in instanta, si - la pronuntarea hotararii - acestuia i-a incetat mandatul. Numai daca in contractul de asistenta juridica ati prevazut ca acesta va fi mandatat si platit pentru ca sa faca si demersurile necesare pentru obtinerea hotararii investite, numai atunci il puteti trage de urechi...altfel, nu. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2009
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

urgent - incredintare copil prin ordonanta prezidentiala iubi_claus iubi_claus In urma solicitarii in instanta, prin ordonanta prezidentiala, am obtinut incredintarea copilului meu, care in prezent locuieste cu sotul meu in Ramnicu ... (vezi toată discuția)
Hotarire a instantei marryy_lm marryy_lm va rog sa-mi dati o mina de ajutor.am avut un proces civil cu primaria capitalei,pe obligatia de a face.Mai exact am cistigat dreptul de a-mi cumpara locuinta ... (vezi toată discuția)