avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta de la serviciu in preavizul cu demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta de la serviciu in preavizul cu demisie

buna seara, sotul meu a lucrat ca sofer de tir, la o firma de transport marfa care face curse externe, in ianuarie anul acesta i-au expirat cardul tahograf si atestatul de sofer profesionist, la jumatatea lunii ianuarie si-a depus demisia de la firma respectiva, a cerut la zi, dar nu i s-a aprobat, desi nu mai putea presta serviciile de sofer, neavand atestatele valabile. L-au sunat de la firma in timpul preavizului sa plece la o descarcare intr-o tara vecina, el a refuzat. Am uitat sa specific ca lui i s-a retinut la angajare suma de 500 euro ca si garantie, din salariu, suma pe care putea sa o ridice in orice moment avea nevoie de ei, dupa ce sotul meu si-a depus demisia, iar ei nu au vrut sa o de-a la zi, el trebuia sa inceapa de la 1 februarie in Germania tot ca sofer de tir, ei au refuzat sa ii mai de-a garantia de 500 euro. Sotul meu a plecat din tara, mi-a facut mie o imputernicire la notar pentru ai putea ridica atestatele de la Institutia competenta si cei 500 euro de la angajator. Suma i s-a tras lunar din salariu in primele luni de la angajare. Ma intereaza ce acte trebuie sa ridic maine de la angajator si daca au dreptul sa ii retina cei 500 euro ? maine ar fi 20 de zile lucratoare de preaviz de cand si-a depus demisia. astept pareri, sfaturi, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 13 Februarie 2014
1. De la angajator va trebui sa ridicati:
- decizia de incetare ac.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

2. Referitor la garantie acesta poate f ridicata , fara nico problema, daca nu s-a constatat vreun prejudiciu cauzat angajatorului de catre sotul dvs
va multumesc mult pentru raspuns, el doar nu s-a mai prezentat la serviciu, a refuzat sa mai plece in cursa, pentru motivul ca nu au vrut sa ii de-a garantia, si binenteles din cauza atestatelor care erau expirate, in rest a fost corect si a predat tot ce trebuia angajatorului. Atestatele o sa le ridic eu in 20 luna aceasta in baza unei imputerniciri.
Daca nu s-a efectuat o cercetare disciplinara pentru absentele nemotivate din perioada preavizului, atunci c.i.m. va inceta prin demisie la data expirarii duratei preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna Nikyyyyy Nikyyyyy Buna ziua citeva intrebari am si eu sint sofer de tir am lucrat pe comunitate paina,acum 1 sapt am lucrat desi mi sa stricat cardul tahograf a trebuit sa revin ... (vezi toată discuția)
Garantia materiala landrace landrace Lucrez ca sofer de tir la o firma,iar la angajare m-i sa spus ca trebuie sa constitui o garantie de 2000 euro intr-un an.La fiecare plecare in cursa m-i sau ... (vezi toată discuția)
Demisie miralu26 miralu26 buna ziua, am depus o cerere de demisie cu acordul ambelor parti respectand preavizul de 15 zile, fiindu mi aprobata abia in ultima zi, timp in care vazind ca ... (vezi toată discuția)