avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua,
am depus o cerere de demisie cu acordul ambelor parti respectand preavizul de 15 zile, fiindu mi aprobata abia in ultima zi, timp in care vazind ca nu mi se pune nicio rezolutie pe cerere am mai depus una ca act unilateral de vointa.
intrebarea ar fi acum care din ele se aplica pentru ca nu mi se da niciun raspuns,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 11 Septembrie 2014
1. Demisia nu poate fi cu acordul partilor. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

3. Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz. In speta, cred ca prima cerere afost luata in considerare.

4. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In speta, formulati o solictare scrisa catre angajator sa va elibereze copie de pe decizia de incetarea ac.i.m. Astfel, veti putea vedea cu ce articol v-a incetat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi otiliap otiliap buna ziua in cat timp de la depunerea demisiei la zi conf art 81 alin 8 trebuie sa primesti de la angajator actele de lichidare? angajatul ce obligatii mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - decizie incetare cim cipy35 cipy35 de curand am demisionat de la ultimul loc de munca dar fara sa mai scriu o demisie pe hartie si fara sa mai fie semnat de catre director asa cum trebuia si ... (vezi toată discuția)