avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Greseala act aditional la contractul e munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Greseala act aditional la contractul e munca

Buna seara.
De curand am primit actul aditional la contractul de munca cu schimbarea functiei si salariului. Mai exact in data e 03.01.2014 am primit acel act aditional prin care treceam de la functia de asistent manager la functia de manager plus marire de salariu. Iar astazi 13.02.2014 am primit un telefon de la birouri cum ca ar fi gresit acel act aditional si ca va trebui sa semnez un alt act aditional, salariul ramanan acelasi, doar ca la functie sa fie asistent manager. Cat de legal este? Mi se pare oarecum ciudat sa primesti un act aditional cu functia de manager.. iar dupa doua luni sa ti se spuna ca a fost o greseala si ca trebuie inlocuit acel act pentru ca a gresit cineva de la birouri. Multumesc ! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: emanuel_matura , utilizator 23:12, 13 Februarie 2014
Daca e semnat de ambele parti atunci produce efecte de la data prevazuta in act. O noua modificare se mai poate face doar printr-un nou act aditional. Noul act aditional il semnati doar daca doriti.
Daca nu a fost semnat de ambele parti, nu exista o informare prealabila asupra modificarilor CIM si stiti ca intentia angajatorului nu este de a va promova in functie, atunci poate fi intocmit un nou act aditional in sensul prezentat de dvs.
Pana la urma nu aveti sau nu o dovada a intentiei reale a angajatorului?
Da. Actul aditional a fost semnat de ambele parti (cel de schimbare de functie de la asistent manager la manager), pe care il am in original. In mod normal intentia angajatorului prin acel act aditional era clara de a promova in functie. Doar ca posibil sa se fi razgandit intre timp (dupa aproape 2 luni) si a gasit aceasta portita ca a fost gresit actul aditional de schimbare de functie din asiastent manager in manager si acum ar vrea sa imi schimbe doar functia din manager in asistent manager, in conditiile in care fisa postului de manager a fost respectata in totalitate, fara nici cea mai mica greseala, rezultatele bune fiind vizibile, cresteri de pana la 10% in vanzari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Posibil sa doreasca sa aduca un nou manager (cunostinta sau rude ceva) in zona respectiva si nu avea cum sa ii faca loc. (ca la noi in Romania). Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra . O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca Sensorium1 Sensorium1 Buna seara, Am doua intrebari : 1.Sunt in situatia in care la locul de munca mi se propune micsorarea salariului cu procente importante . Pot fi constrans ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit it Constantin Co. Constantin Co. Buna ziua. Am fost angajat de o companie mare IT din Romania, fiind informat ca postul meu este scutit de impozitul pe venit ( Inginer servicii calculatoare ). ... (vezi toată discuția)