avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca

Buna seara,

Am doua intrebari :
1.Sunt in situatia in care la locul de munca mi se propune micsorarea salariului cu procente importante . Pot fi constrans in vreun fel sa semnez actul aditional de modificare a salariului? In cazul in care angajatorul va gasi mai tarziu va gasi o portita dpdv legal sa imi desfaca contractul, pot ataca decizia mentionand ca anterior mi s-a propus modificarea salariului motiv pentru care defapt am fost dat afara.

2. La contractul individul de munca am incheiat un act aditional prin care mi se acorda o suma lunara decont de transport, suma la care nu mai primesc acum OK din partea managerului. Pe cale de consecinta ce pot face in situatia data (nerespectarea actului aditional de la contract). Mentionez ca intre timp nu am semnat nici un fel de act aditional care il modifica pe cel precedent.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 29 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu puteti fi constrans sa semnati actul aditional.
Decizia de concediere poate fi atacata atat pentru neindeplinirea conditiilor de fond ,cat si pentru neindeplinirea conditiilor deforma.

2. Puteti promova o actiune in instanta sau apela la mediere ori puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie-retrogradare elena_1234 elena_1234 Buna seara, Lucrez in sistemul bancar si vor sa ma mute de pe o pozitie de coordonare (director adjunct) pe o pozitie de executie (ofiter cont) intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Modificarea salariului irinoc irinoc Buna ziua, dupa revenirea din concediu de crestere copil(al doilea) mi-a fost micsorat salariul. Se poate ataca in instanta? multumesc, (vezi toată discuția)
Modificare cim fara acordul angajatului Carmen00 Carmen00 In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore? In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de ... (vezi toată discuția)