avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozit pe venit IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozit pe venit IT

Buna ziua. Am fost angajat de o companie mare IT din Romania, fiind informat ca postul meu este scutit de impozitul pe venit ( Inginer servicii calculatoare ). Aceasta scutire a fost oferita pentru o perioada de 6 luni, dupa care, o colega facand scandal ca ea nu este scutita, am fost informat ca s-a facut o evaluare interna si au depistat ca mi-a fost oferit un cod gresit de angajat, fiind rugat sa semnez un act aditional prin care codul va fi schimbat in "Analist PC". Toti colegii au semnat-o, in afara de mine, care am insistat ca as vrea sa renegociez salariul sau sa mi se ofere dovezi de audit sau evaluare oficiala, pe care nu le-am obtinut. Am fost fortat prin canale de comunicare virtuale ca "trebuie" sa semnez actul, chiar daca codul muncii imi permite sa nu o fac. De-a lungul a 18 luni am deschis 3 tichete cu HR prin care am solicitat renegociere sau scutirea de impozit, la care am primit raspuns negativ. Am solicitat discutie cu Manager HR Romania sau persoana competenta, si asta mi-a fost respins. Ce as putea face pentru a avea dreptate, daca actul inca nu e semnat si inca sunt eligibil pentru scutirea de impozit pe venit? Exista solutii pentru a solutiona situatia cu angajatorul? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Co. , utilizator 09:31, 26 Ianuarie 2022
Pe ce post sunteti angajat ?
După CIM, funcția este de Inginer de sistem Software (cod 251205). Cod CAEN angajator 6202.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2022
Constantin Co., utilizator
Si funcția noua care ar fi?
Buna seara,
Conform actului aditional, aceasta trebuia sa se schimbe in "Consultant in Informatica"-Cod COR 251901.
Tin sa mentionez ca actul aditional nu a fost semnat, astfel nu trebuia sa exista schimbari in Revisal sau in CIM initial semnat.
Cei de la resursele umane confirmau ca "aceasta schimbare are legatura cu revizuirea rolurilor tax exempted iar rolul meu nu mai este eligibil pentru scutirea de impozit, asadar trebuie modificata functia COR pentru a avea mai multa claritate si standardizare in organizatie". De asemenea, am fost anuntat ca "actul aditional pe care il am de semnat reprezinta noua functie COR pe care rolul meu trebuie sa o aiba", mereu informat ca este Deadline si "trebuie" sa semnez actul pentru ca aceasta sa fie declarata in Revisal in urmatoarea zi.
De nenumarate ori am solicit o confirmare oficiala a investigatiei prin care s-a decis schimbarea rolului, pe care nu am primit-o. Am solicitat discutia cu un reprezentant legal sau HR Manager, pe care nu am primit-o. Am fost anuntat ca, indiferent daca nu se semneaza actul, scutirea se ridica din Decembrie 2020, ce s-a si intamplat. In Martie 2021 am deschis un ultim tichet intern cu HR ( Al treilea ), conform caruia m-au informat ca nu pot renegocia salariul sau fi scutit in continuare de impozitul pe venit, dupa care, pana in Ianuarie 2022, nu mi s-a mai solicitat semnarea Actului Aditional niciodata. In continuare, dupa CIM sunt Inginer de sistem Software 251205, compania are acelasi cod CAEN, diploma mea de studii superioare finisate a fost furnizata catre ei, dar nu mai sunt scutit din Decembrie 2020 de Impozitul pe venit.
Din partea mea, exista optiuni pentru a solicita, printr-o alta cale, scutirea de impozit?
Multumesc anticipat.
In situatia semnării A.A., nu exista optiuni pentru a solicita, printr-o alta cale, scutirea de impozit.

Singura opțiune este menținerea actualei funcții.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Inchidere post. drept la compensatorii (conform ccm) daca refuz alt post la angajator? ttcostin ttcostin Inchidere post. Am dreptul (conform CCM) la salarii compensatorii, daca refuz alta oferta de post la angajator? Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)