avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire sau procedura standard
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire sau procedura standard

Am primit si eu o somatie de plata de la compania de telefonie mobila Cos.... La mine e putin diferita situatia deoarece am avut 2 numere de client la ei, iar cand efectuam plata o faceam pe un singur cont, solicitand apoi defalcarea sumelor pe fiecare cont. Intr-un tarziu, dupa mai multe cereri, au reusit si mi-au unificat facturile pe un singur cont de client dar in acel moment mai emisesera o factura, pe care am platit-o in acelasi mod. Pe prima factura comuna nu am obsevat ca mi-au returnat suma platita pentru cel de-al doilea cod de client. Toate astea sau intamplat in decembrie 20I1.
Prin August 2013 am primit in cutia postala somatia. La acea data eram plecat din tara. Prin Septembrie cand am revenit, i-am contactat pe cei de la Cosm.., am cautat facturile din acea perioada, le-am explicat de problema constatata. Acestia mi-au explicat ca daca efectuez plata n-o sa mai am nici o legatura cu firma de recuperari creante. Mi-au retrimis factura, am efectuat plata, am primit confirmarea de plata si stingerea litigiului.
Din decembrie incoace ma tot terorizeaza cei de la T.F. sa le achit o suma pe care personal cred ca nu o merita. Pot fi considerate actiunile lor ca fiind de natura hartuitoare?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 14 Februarie 2014
Da pt ca nu va contacteaza in interes legitim, nu le datorati nimic.
Daca va apeleaza telefonic, intrebati insistent cum se numeste persoana si de ce va suna si amenintati-l ca veti face plangere la politie pt hartuire.
Daca va notifica in scris, trimiteti-le copii dupa dovada platii si a faptului ca furnizorul de telefonie nu are pretentii, si la fel, scrieti ( incercati pe mail) ca ori sa va dea in judecata insa sa nu va mai trimita notificari ca va provoaca teama si veti fi nevoit sa depuneti plangere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Penalitati la factura telefonica victor51 victor51 Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare datorii kamaya27 kamaya27 Buna ziua, Sunt proprietara unui imobil de un an si jumatate si se pare ca fostii proprietari au avut datoii la banci. mentionez ca apartamentul nu a fost ... (vezi toată discuția)