avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,

Sotia mea va fi angajata de aprox.10 luni pana va naste.

Intrebarea ar fi daca poate merge in concediu pentru cresterea copilului dupa ce se implinesc cele 12 luni pentru a nu pierde cele 600 Roni.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ertyk , utilizator 17:07, 18 Aprilie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Din pacate , sotia dumneavoastra nu poate beneficia de indemnizatie.
Poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului , insa nu si de indemnizatie.
Concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia pentru cresterea copilului sunt doua lucruri distincte. Concediul fara indemnizatie se poate , insa indemnizatie fara concediu nu.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie pentru al doilea copil valchim valchim Sotia mea este in concediu de crestere a fetitei, de 1 an si 8 luni, cu o indemnizatie de 1300 RON. Al doilea copil va veni pe lume la cca 3 luni dupa ce ... (vezi toată discuția)
Postnatal valentin2805 valentin2805 salut, sunt vali si voi fi curand tatic ,am si eu doua intrebari: 1-sotia nu mai lucreza monentan si trbuie sa nasca in luna mai ( este in luna 7 ) cum pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt al doilea copil AlexaR AlexaR Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil din aprilie 2009 si beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 85% din venit. Intrebarea mea este: voi ... (vezi toată discuția)