avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia se poate ataca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia se poate ataca

Buna ziua , prin partaj am impartit la notariat casa care este in rate , cu sotia de comun acord , dupa care a semnat tot de comun acord o conventie la notariat ca imi cedeaza partea ei de casa dupa ce devin copiii majori . Intrebarea mea este , daca poate fi atacata aceasta conventie ulterior !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:55, 15 Februarie 2014
De cine sa fie atacata ?
Ea s-a obligat sa va cedeze... cum , sub ce forma ? Sa v-o dea pur si simplu ? Se poate razgandi. Sa v-o vanda ?mai exact cand dupa ce copiii vor fi majori ? Chiar cand devin majori sau dupa... cand implinesc 30 de ani ?
Cand doriti sau aveti bani, iesiti din indiviziune, dvs veti ramane cu apartamentul contra unei sulte.
Poate actul semnat , acea conventie e mai clara decat ati scris dvs aici.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Mi-a cedat partea ei prin conventie notariala , pur si simplu . Intai am facut jumi-juma , apoi credea ca se marita in strainatate si mi-a cedat prin conventie si partea ei, cu aceasta clauza !Cu conditia sa o las 12 ani in drept de habitatie . Repet , PRIN NOTARIAT ! Casa e in rate . Mai poate avea vreo pretentie ulterior , sau ramane neatacabila ?Multumesc .
In primul mesaj ziceti ca va cedeaza cand copiii vor fi majori, acum ziceti ca v-a cedat-o deja.. va trebui sa va hotarati.
Daca v-a cedat-o deja , dupa 12 ani radiati dreptul de abitatie si gata, nu va fi atacata ca nu va avea de cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare conventie la notariat ursu67 ursu67 Sotia a semnat in urma partajului unei case achizitionate in rate , jumi-juma . o conventie la notariat prin care imi cedeaza si partea ei dupa ce se fac ... (vezi toată discuția)
Statutul viitoarei sotii, in casa in care sta si fosta sotie ursu67 ursu67 Buna ziua , sunt in divort , am o casa in rate cu sotia si partajul l-am facut deja la notar , sotia semnand la notar o conventie prin care imi cedeaza ... (vezi toată discuția)
Partaj ursu67 ursu67 In urma divortului , am facut partaj cu sotia mea asupra locuintei care este in rate , jumatate - jumatate . Deasemenea , sotia mea s-a angajat printr-o ... (vezi toată discuția)