Buna ziua , prin partaj am impartit la notariat casa care este in rate , cu sotia de comun acord , dupa care a semnat tot de comun acord o conventie la notariat ca imi cedeaza partea ei de casa dupa ce devin copiii majori . Intrebarea mea este , daca poate fi atacata aceasta conventie ulterior !
De cine sa fie atacata ?
Ea s-a obligat sa va cedeze... cum , sub ce forma ? Sa v-o dea pur si simplu ? Se poate razgandi. Sa v-o vanda ?mai exact cand dupa ce copiii vor fi majori ? Chiar cand devin majori sau dupa... cand implinesc 30 de ani ?
Cand doriti sau aveti bani, iesiti din indiviziune, dvs veti ramane cu apartamentul contra unei sulte.
Poate actul semnat , acea conventie e mai clara decat ati scris dvs aici.
Mi-a cedat partea ei prin conventie notariala , pur si simplu . Intai am facut jumi-juma , apoi credea ca se marita in strainatate si mi-a cedat prin conventie si partea ei, cu aceasta clauza !Cu conditia sa o las 12 ani in drept de habitatie . Repet , PRIN NOTARIAT ! Casa e in rate . Mai poate avea vreo pretentie ulterior , sau ramane neatacabila ?Multumesc .
In primul mesaj ziceti ca va cedeaza cand copiii vor fi majori, acum ziceti ca v-a cedat-o deja.. va trebui sa va hotarati.
Daca v-a cedat-o deja , dupa 12 ani radiati dreptul de abitatie si gata, nu va fi atacata ca nu va avea de cine.
Partaj
ursu67
In urma divortului , am facut partaj cu sotia mea asupra locuintei care este in rate , jumatate - jumatate . Deasemenea , sotia mea s-a angajat printr-o ... (vezi toată discuția)