avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In urma divortului , am facut partaj cu sotia mea asupra locuintei care este in rate , jumatate - jumatate . Deasemenea , sotia mea s-a angajat printr-o conventie notariala sa imi cedeze si partea ei de casa dupa ce copiii ajung varsta majoratului , ea avand drept de abitatie pana atunci . Recent am decis sa ne recasatorim . Intrebarea mea este daca partajul , respectiv conventia notariala ramane in vigoare si dupa ce ne recasatorim . Mentionez ca locuim impreuna in aceasta casa si platim ratele in continuare la casa . Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: ursu67 , utilizator 18:15, 8 Octombrie 2014
foarte foarte dragut....
doamna a dorit sa ramana in casa in care si-a crescut copii pana devin majori

efectele partajului raman in picioare in ceea ce priveste jumatatile

insa nu inteleg ce conventie ati facut cum ca cand ajung la majorat copii?

Partajul ramane valabil, dar poate ar ajuta sa ne spuneti ce anume urmariti...
Urmaresc sa raman nud proprietar peste zece ani , conform conventiei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia se poate ataca ursu67 ursu67 Buna ziua , prin partaj am impartit la notariat casa care este in rate , cu sotia de comun acord , dupa care a semnat tot de comun acord o conventie la ... (vezi toată discuția)
Statutul viitoarei sotii, in casa in care sta si fosta sotie ursu67 ursu67 Buna ziua , sunt in divort , am o casa in rate cu sotia si partajul l-am facut deja la notar , sotia semnand la notar o conventie prin care imi cedeaza ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)