avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lncetare concediu crestere copil mai repede de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lncetare concediu crestere copil mai repede de 2 ani

Data nastere copil 28.02.2013.

As dori ca incepand cu data de 01.09.2014 sa incep serviciul. As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul, iar daca da voi mai primi vreun ajutor de la stat pana la implinirea copilului de 2 ani?
In momentul inceperii servicilui firma imi va mari la zi salariul? Cum este legea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:10, 14 Februarie 2014
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an benficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Pentru aceasta mergeti la primarie cu dovada vca ati reluat activitatea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

3. Din Legea 202/2002:

Art.10
...
(7) La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.

4. Adica, daca intre timp s-au majorat salariile angajatilopr din unitate atunci trebuie sa ma mareasca si salariul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca dupa crestere copil sau salarii compensatorii Carolinu Carolinu Buna ziua, Sunt o mamica care pana la data de 30 sept.( cand bebe meu face un an) ar trebui sa se intoarca la munca. Ideea este ca angajatorul mi-a propus ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului adaniela82 adaniela82 Buna ziua! Ma aflu in concediu prenatal iar pe 28 sept. trebuie sa nasc. Ma intereseaza daca poate intra sotul in concediu de cresterea copilului de pana la ... (vezi toată discuția)
Terminarea perioadei de concediu crestere copil de 1 an. situatii. alina06 alina06 Buna ziua, Spuneti-mi va rog care este articolul din lege care specifica clar momentul de intoarcere la servici din CCC 1 an, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)