Buna ziua,
Am contactat un credit de 400 000 E pe firma la care suntem eu si sotia actionari ,garantand cu casa personala.evaluata la 650 000 E .(practic s-a facut un contract de vanzare -cump.intre noi si banca).Am platit 2 ani jumate exemplar,acum situatia firmei este grea,practic am tras obloanele,deci nu mai putem plati ratele (8000E/luna).Precizez ca noi suntem fidejusori ca persoane fizice.
In caz de neplata, banca ramane cu casa,iar daca nu-si recupereaza banii , cu ce ne pot executa ca actionari in firma care a facut leasingul sau ca fidejusori? Raspundem si daca suntem actionari in alte firme?
Daca banca vinde casa la un pret sub cel evaluat de ei sau mai putin decat am luat eu(respectiv 400 000 E) pot contesta asta?
In caz de neplata baca indiferent de evaluare va ia casa ptr. ca ea trebuie sa isi acopere banii pe care vi i-a dat. Nu conteaza cum evalueaza pretul casei ,dar va scoate bunurile spre vanzare si daca aveti cont la banca aceasta va poate pune poprire pe conturi si ar mai putea sa vanda si magazinul.
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)