avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SRL executare cu sau fara insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

SRL executare cu sau fara insolventa

Speta este:
SRL cu datorii la anaf, banca, furnizori - toate insumand mai putin de 40000 Ron, administrator si asociat unic care nu are pe numele sau nimic ce poate fi vandut/valorificat. Firma (infiintata in 2011) nu isi mai poate achita datoriile pentru ca are incasari mult sub limita cheltuielilor lunare (100 ron/luna). Se poate intra in insolventa (din initiativa administratorului) inainte ca vreun creditor sa execute silit? S-au emis titluri executorii de catre ANAF (2/2013, 2/2014) cu datorii totale de 3000 ron (impozit pe salarii, cas si cass) pana acum si poprire pe cont. Firma are de recuperat TVA cca. 7000 ron, inca nu a facut cerere de rambursare si nici de compensare.
Ce se poate face pentru a NU se ajunge la executare bunuri (firma nu detine cladiri si nici autoturisme ci doar birouri si echipam. de birotica/it) sau macar sa se amane executarea.
Multumesc pentru un raspuns detaliat!

Alte discuții în legătură

Executare silita srl-d cu credit banca claudia_d claudia_d Buna ziua, Un SRL-D infiintat in 2011, a obtinut finantare in 2012 cu contract incheiat intre AIPPIMM si banca partenera in Martie 2012. Firma a luat si ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf cosminghe cosminghe Buna ziua Am doua societati comerciale ( srl amandoua) la una am reusit sa-i suspend activitatea pe 3 ani cealalta este inca in ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la o societate comerciala? nelulupsa nelulupsa Am o problema care ma face sa nu mai pot dormi noptile. In martie 2009 am dat marfa unei societati de vreo 40000 ron si care nu mi-a mai platit iar acum cu ... (vezi toată discuția)