avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In timpul casatoriei un cuplu a dobandit un imobil (apartament 2 cam).sotul(care acum este decedat) avea un copil ,sotia avea un copil fiecare din casatorii anterioare.copilul sotiei poarta numele fostului sot al acesteia...acum,sotul a decedat ,iar intrebarea mea e cat ii revine fiecaruia din acest apartament...mai ales copilului acestuia(sotului)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nae_nik , utilizator 14:04, 14 Februarie 2014
Pentru ca apartamentul este bun comun, in masa succesorala intra doar partea sotului, adica jumatate.
Mostenitori sunt:
- copilul sotului, in cota de 3/4 din masa succesorala (adica va avea 3/8 din apartament);
- sotia, in cota de 1/4 din masa succesorala (adica va avea 5/8 din apartament)
Copilul sotiei nu este mostenitor al sotului, ci va fi mostenitorul tatalui sau.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
Ana Mocanu, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata geo6004 geo6004 Daca sotia tatalui meu locuieste in apartamentul la care am dreptul si eu ca unic copil si nu doreste sa-l vand cum procedez pentru a-mi obtine contravaloarea ... (vezi toată discuția)