avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie apartament de la firma particulare de catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie apartament de la firma particulare de catre persoana fizica.

Buna ziua,revin pe aceasta pagina cu increderea ca voi primi raspunsuri corecte si bine documentate.
As dori sa achizitionez de la o firma(firma la care lucrez) care nu e in nici o dilema financiara un imobil,acasta incercand sa lichideze imobilele la care nu mai are chiriasi,pentru a reduce din chelltuieli.
Am fost informata din diferite surse ca la achizitie va trebui sa achit si TVA-ul aferent ,fie ca nu trebuie.
Si daca tot va deranjez,pot face achizitia prin Prima Casa?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
monyca1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:03, 17 Februarie 2014
In cazul in care achizitionati un imobil de la o societate, pretul de vanzare va contine si TVA (cota de 5% , dc suprafata utila nu este mai mare de 120 mp si pretul nu depaseste echivalentul a 100.000 euro). Daca va incadrati in conditiile acordarii creditului Prima Casa, se poate accesa. Mult succes
Imobilul are 100 mp,e ridicat in 1995,evaluat la 42 000 de euro ,40 000 pretul pietei,fiind deteriorat si pt.angajat 25 000 de euro(negociat).
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
monyca1981, utilizator
Imi puteti da ,va rog mult si temeiul legal in cazul in care imi va fi solicitat de catre firma?
Este vorba despre Ordonanta de Urgenta a Guvernului 200/2008, privind modificarea Codului fiscal, ce stabileste cota de TVA de 5% la vanzarea locuintelor de catre personae juridice. Rugati vanzatoarea sa va comunice pretul final al vanzarii, cu TVA inclus. Referitor la conditiile privind accesarea Programului Prima Casa, trebuie sa va adresati bancilor participante. Nu stiu daca acest program este activ in acest moment, pentru anul 2014.
Da,Prima Casa 2014 e in derulare.
Va multumesc mult pentru informatie.

Alte discuții în legătură

Tva pentru imobile noi construite poe.aly poe.aly Buna ziua, As dori sa stiu daca este adevarat faptul ca pentru vanzarea de im obile noi construite va fi perceput TVA. Mentionez ca vreau sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Punctual, despre prima casa - exista o usoara debandada sau e doar parerea mea? cumparator cumparator Buna ziua. As vrea sa va intreb, in legatura cu toata tevatura iscata in jurul acestui program: 1. TVA de 5% in ce conditii se aplica (daca se aplica)? Doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu tva 5% gtinstal gtinstal Buna ziua, Am achizitionat pe societate in 2009 un apartament cu 19%, acum doresc sa-l vand unei persoane fizice cu 5% TVA, ape 81 mp si valoare 80000 ... (vezi toată discuția)