avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie apartament de la firma particulare de catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie apartament de la firma particulare de catre persoana fizica.

Buna ziua,revin pe aceasta pagina cu increderea ca voi primi raspunsuri corecte si bine documentate.
As dori sa achizitionez de la o firma(firma la care lucrez) care nu e in nici o dilema financiara un imobil,acasta incercand sa lichideze imobilele la care nu mai are chiriasi,pentru a reduce din chelltuieli.
Am fost informata din diferite surse ca la achizitie va trebui sa achit si TVA-ul aferent ,fie ca nu trebuie.
Si daca tot va deranjez,pot face achizitia prin Prima Casa?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
monyca1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:03, 17 Februarie 2014
Buna ziua,revin cu aceiasi problema.Contabila de la firma insista ca tva-ul este de 24%,nu de 5% si singura metoda de a nu plati cei 24% +25 000 de euro e o deducere de la plata tva prin art. 141 alin. (2) lit. f) din Cod fiscal ,si ca de fapt cei 5% e impozit.
Daca nu ati mai achizitionat o locuinta cu tva de 5%(este necesara declaratia dvs.pe propria raspundere) si va inscrieti in criteriile descrise de colegi mai sus,firma v-a emite factura cu tva 5%.
Daca contabila nu cunoaste prevederile cu tva 5% nu inseamna cu nu poate factura cu 5%.
Aveti un link de ajutor
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru imobile noi construite poe.aly poe.aly Buna ziua, As dori sa stiu daca este adevarat faptul ca pentru vanzarea de im obile noi construite va fi perceput TVA. Mentionez ca vreau sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Punctual, despre prima casa - exista o usoara debandada sau e doar parerea mea? cumparator cumparator Buna ziua. As vrea sa va intreb, in legatura cu toata tevatura iscata in jurul acestui program: 1. TVA de 5% in ce conditii se aplica (daca se aplica)? Doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu tva 5% gtinstal gtinstal Buna ziua, Am achizitionat pe societate in 2009 un apartament cu 19%, acum doresc sa-l vand unei persoane fizice cu 5% TVA, ape 81 mp si valoare 80000 ... (vezi toată discuția)