avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa, dulce casa! Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa, dulce casa! Act de proprietate

Tatal meu actualmente decedat,a cumparat in 1980 o casa dar fara a incheia un contract de vanzare cumparare ci a semnat un act de mana in prezenta unor martori pentru suma data persoanei de la care a cumparat.Acesta la randul sau cand a cumparat casa nu a incheiat nici el un contract de vanzare cumparare ci si el a semnat un act de mana.Mentionez ca si acesta a decedat. Cel care are actele casei traieste [primul propietar de la care a cumparat cel de al doilea si de la care a cumparat ulterior tatal meu] .Va rog mult sa mi aratati calea de urmat pentru a putea sa detin corect actele de propietate ale casei.Cu stima Gabriela
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:15, 14 Februarie 2014
Probabil va fi vorba de dobandirea calitatii de proprietar prin uzucapiune , dar trebuie sa luati legatura cu un avocat cu care sa stati la "povesti" fata in fata , nu in scris, ca aici . Speta dvs e mai...speciala si nu se rezolva printr-un raspuns cu da sau nu pe forum.
Daca detineti ambele inscrisuri (ambele acte de mana) , incercati calea amiabila prin a lua legatura cu vanzatorul, daca nu este deacord, puteti sa deschideti o actiune judecatoreasca prin care sa solicitati finalizarea tranzactiei ... printr-o actiune in constatare sau prestatie tabulara.
Hotararea judecatoreasca pe care o sa o onbtineti va tine loc de contract de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
APET_R a scris:

Daca detineti ambele inscrisuri (ambele acte de mana) , incercati calea amiabila prin a lua legatura cu vanzatorul, daca nu este deacord, puteti sa deschideti o actiune judecatoreasca prin care sa solicitati finalizarea tranzactiei ... printr-o actiune in constatare sau prestatie tabulara.
Hotararea judecatoreasca pe care o sa o onbtineti va tine loc de contract de vanzare cumparare.

Bun ....il da in judecata pe primul proprietar , cu care nu a avut nici o legatura si care culmea, are si actele de proprietate ! Daca pe al doilea proprietar tot il sarim, ce rost are judecata cand exista acte si poate face vanzarea direct ??!!!! Ca merg direct la notar si ii vinde, ca face proces in care va trebui sa implice si mostenitorii celui de al doilea proprietar tot costisitor este .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune oblica in uzucapiune sorana_c sorana_c Buna dimineata! Am si eu o problema careia nu-i gasesc momentan rezolvarea cea mai avantajoasa. Am cumparat un teren sau, mai exact am platit doar un avans pe ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gabita2000 gabita2000 Buna ziua . In urma cu 20 de ani, in 1989, tatal meu a cumparat o gradina situata langa gradina noastra . Cand a cumparat gradina a facut doar o foaie de mana ... (vezi toată discuția)