avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut certificat nastere copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut certificat nastere copil

am pierdut certificatul de nastere al fiului meu , cum pot obtine altu mai ales ca e nascut in Braila si in prezent locuim in Ploiesti#-o
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:38, 14 Februarie 2014
Veti face o deplasare la Braila, si veti solicita eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere, de la evidenta populatiei Braila, veti plati o amenda, si veti primi duplicatul.
Verificati online daca exista posibilitatea ca sa anuntati si declarati nul certificatul la Ploiesti si daca evidenta populatiei Ploiesti poate sa va ajute in sensul in care nu doriti sa faceti deplasarea la Braila.

Cererea pentru eliberarea altui certificat se poate face si la Starea Civila de la locul de domiciliu, diferenta fiind ca la locul nasterii se elibereaza repede iar la locul de domiciliu poate dura pana la 30 de zile. La prima pierdere nu se prea plateste amenda insa exista si aceasta posibilitate :)
Daca nu va trebuie repede puteti merge la Starea Civila de la Ploiesti.

De ceva vreme nu mai este nevoie ca pierderile sa fie anuntate, certificatul pierdut se anuleaza la eliberarea celui care il inlocuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - al treilea certificat de nastere marionnn marionnn am pierdut certificatul de nastere original,mi-sa eliberatun duplicat dar l-am pierdut si pe acesta.pentru eliberarea altui certificat de nastere cat timp va ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Nascut in libia, certificat de nastere pierdut azull azull Buna seara, trec direct la subiect. Am avut certificat de nastere Libian, iar cu ani in urma l-am preschimbat la Bucuresti deoarece se degradase. Pe acesta din ... (vezi toată discuția)