avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nascut in Libia, certificat de nastere pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nascut in Libia, certificat de nastere pierdut

Buna seara, trec direct la subiect. Am avut certificat de nastere Libian, iar cu ani in urma l-am preschimbat la Bucuresti deoarece se degradase. Pe acesta din urma insa l-am pierdut. Mentionez ca locuiesc in Braila, si ca am buletin/pasaport/permis, valabile. Multumesc! Mihai.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:31, 15 Martie 2014
Cu buletin/pasaport/permis trebuie sa mergeti la Bucuresti, unde ati preschimbat Certificatul de Nastere degradat in urma cu cativa ani, sa cereti un DUPLICAT al acestuia, achitand si taxele necesare legale.
Succes !
Am avut certificat de nastere Libian, iar cu ani in urma l-am preschimbat la Bucuresti deoarece se degradase.


Cum l-ati ''preschimbat'', unde? Ati obtinut certificat de nastere romanesc, unul dintre parinti e cetatean roman? Tind sa cred ca da pentru ca spuneti ca aveti carte de identitate. Daca da, puteti face cerere pentru obtinerea altui certificat si la Starea Civila de locul de domiciliu (din Braila), nu e nevoie sa mergeti pana la Bucuresti.

Nu aveti nevoie de permis sau de pasaport pentru ca nu sunt acte de identitate.
Buna seara! Multumesc pentru raspunsuri!
Parintii sunt romani si am clarificat cu ei preschimbarea mai sus mentionata: certificatul a fost schimbat la primaria sectorului 1 pentru ca cel original nu a fost acceptat, fiind initial emis de catre consulatul RO din Tripoli. Pana la urma Bucuresti sau Braila..?
Unde vreti, cererea pentru eliberarea altui certificat de nastere se poate depune atat la locul de domiciliu / resedinta cat si la Starea Civila unde a fost eliberat initial.
Banuiesc ca preferati Braila :)
Sper sa se poata in Braila, am sa merg curand sa verific. Multumesc pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere deteriorat ktalinsp ktalinsp buna ziua, certificatul de nastere al baietelului nostru nascut in italia a fost eliberat la ambasada anul acesta...acum suntem in romania si am notat ca pe ... (vezi toată discuția)
Cetatean romano american cu domiciliul insua 23 ani posed certificat ... Cc65 Cc65 Cetatean romano american cu domiciliul inSUA 23 ani posed certificat de nastere roman cu CNP romanesc .In 2023 ma pensionez in SUA si vreau sa traiesc in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut,ce pot face pentru obtinerea unui nou pasaport in strainatate? hunktiger hunktiger Buna ziua,ma numesc Florin,locuiesc in Irlanda. Am planuit o calatorie in Spania de pe 9 Iulie pana pe 23 Iulie,insa pasaportul imi expira pe 25 Iulie. Se ... (vezi toată discuția)