avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean romano american cu domiciliul inSUA 23 ani ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean romano american cu domiciliul inSUA 23 ani posed certificat ...

Cetatean romano american cu domiciliul inSUA 23 ani posed certificat de nastere roman cu CNP romanesc .In 2023 ma pensionez in SUA si vreau sa traiesc in Romania . Nu mai am alte acte romanesti , ce trebuie facut ?
Cel mai recent răspuns: dannymoga , utilizator 17:42, 4 Mai 2023
Daca doriti sa vi se elibereze carte de identitate va trebui sa aventi o adresa de domiciliu in Romania (proprietate sau inchiriat, folosinta, etc). Va puteti apoi depune dosar de pensie, puteti cere sa vi se elibereze pasaport romanesc, etc. Depinde de ce doriti. Va stam la dispozitie cu informatii
Multumesc pentru raspuns . Primesc deja pensie din Romania pentru activitatesa depusa , la Romania varsta de pensionare este 65 ani. Inca lucuiesc in SUA unde varsta de pensionare este 66 ani. Dupa aceasta vreau sa ma retrag in Romania sa inchiriez un apartament . Am nevoie de buletin si pasaport romanesc.
In primul rand, trebuie sa aflati daca sunteti/nu sunteti cetatean roman.

Eu nu va cunosc trecutul, dar exista posibilitatea sa fi pierdut cetatenia romana.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
tgeorgescu, utilizator
Buna ziua , si eu sunt cetatean American si Roman ( nascut in Romania ), mergeti la autoritatile romane care se ocupa de certificate de nastere , in mod sigur sunteti in evidenta daca v-ati nascut in Romania , eu am facut cerere si am obtinut un nou certificat de nastere in Bucuresti sediul este langa Arcul de triumf , succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1. autentificare de prenume. 2. obtinerea uni pasaport romanesc. 3. obtinerea cetateniei romane pentru un copil nascut in sua DucuIonescu DucuIonescu 1. Sint cetatean roman stabilit in SUA. Prenumele meu romanesc pe certificatul de nastere este terminat in -ru iar eu sint naturalizat ca cetatean americat cu ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate pentru cetateni straini BogdanFl BogdanFl Am depus actele de plecare in SUA in anii 80 si mi s-a eliberat un pasaport fara cetatenie. Buletinul mi-a fost retinut la Securitate. In SUA la primirea ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)