avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 1. Autentificare de prenume. 2. Obtinerea uni pasaport ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

1. Autentificare de prenume. 2. Obtinerea uni pasaport Romanesc. 3. Obtinerea cetateniei Romane pentru un copil nascut in SUA

1. Sint cetatean roman stabilit in SUA. Prenumele meu romanesc pe certificatul de nastere este terminat in -ru iar eu sint naturalizat ca cetatean americat cu prenume terminat in -er. O sa fiu in Bucuresti in Septembrie si as vrea cineva, probabil un judecator roman, sa autentifice ca eu sint unul si acelasi cu prenumele prezent (-er). 2. Apoi vreau sa-mi obtin pasaportul romanesc.
3. Am nevoie de a complecta aceste acte pentru a transfera cetatenia romana fetei mele (23 de ani) nascuta in SUA.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 14:48, 31 Iulie 2011
1. Puteti rezolva acest inconvenient printr-o declaratie de notorietate data in fata notarului.
2. Fiica Dvs., chiar daca este nascuta in SUA, are cetatenia romana
Avand tata cetatean roman, fiica dvs. este si ea cetatean roman si nu trebuie sa ii ''cereti'' cetatenia nicaieri. Ce trebuie facut e ca ea sa ceara trascrierea certificatului ei de nastere american in Romania; se obtine asfel un certificat romanesc pentru ea si pe baza acelui act poate cere un pasaport romanesc fara mari dificultati...Inainte de a ajunge in Romania interesati-va la un consulat roman din SUA daca trebuie legalizat sau supralegalizat actul ei de nastere american...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inregistra casatoria din sua cu prenume putin diferit de actele romanesti (expirate) GraceS GraceS M-am nascut in SUA din parinti romani. La inregistrarea nasterei mele in SUA la ambasada Romaniei prenumele meu a fost schimbat putin (o litera). Deci este ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere din strainatate pentru major ContSters463891 ContSters463891 Buna ziua. Am primit clarificari ca sunt cetatean roman prin nastere. Trebuie sa transcriu certificatul de nastere la primaria din Bucuresti. Pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)