avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea incadrarii dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea incadrarii dupa terminarea facultatii

Buna seara!

Am urmatoarea situatie: sunt angajat la o firma privata. La data angajarii la aceasta firma aveam incadrarea de tehnician. In acel moment aveam doar scoala profesionala terminata. Dupa 7-8 ani sunt la aceasi firma dar in acest moment am terminat facultatea.
Angajatorul (in cazul meu este privat) este obligat sa-mi schimbe incadrarea in "cartea de munca" sau nu ?
Si daca da, ce implica aceasta schimbare de incadrare?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
seek4code, utilizator
Cel mai recent răspuns: seek4code , utilizator 21:08, 14 Februarie 2014
Angajatorul nu are nicio obligatie sa va schimbe incadrarea in urma absolvirii unei facultati.
Deci singura mea solutie ar fi sa ma angajez in alta firma direct pe functia de inginer?
Si aceasta este o solutie. Insa privind salariul :
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Acestia pot fi aplicati numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Astfel, salariul minim de incadrare de la 01.01.2014 este de 850 lei, indiferent de studiile necesare ocuparii unui post.

Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salariu elyanasmash elyanasmash Buna ziua, Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Salariul cu studii superioare mihaipapae mihaipapae as dori sa aflu daca eu lucrez intr o firma de electronice si am atestat in domeniul electrotehnic este valabil si am terminat si facultatea in domeniul ... (vezi toată discuția)