avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare autoturism

Buna ziua.
Recent am vandut un autoturism si am convenit cu cumparatorul sa facem actele ulterior. Numai ca acum cel ce a cumparat masina nu mai vrea sa facem actele. Ce pot face eu acum pentru a scoate masina din evidentele Directiei de taxe si impozite? Care este calea cea mai simpla?
Pun intrebarile astea pentru ca sper ca singur solutie nu este instanta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai_adrian , utilizator 09:07, 15 Februarie 2014
ba exact asta este, va trebui sa il chemati in judecata ca hotararea ce se va pronunta sa tina loc de act de vanzare si sa plateasca impozit de la data vanzarii.
gi-jane2 a scris:

ba exact asta este, va trebui sa il chemati in judecata ca hotararea ce se va pronunta sa tina loc de act de vanzare si sa plateasca impozit de la data vanzarii.

Stiam ca se poate face o declaratie notariala pe proprie raspundere. Speram sa pot evita instanta
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
mihai_adrian, utilizator
Varianta mai rapida este incheiere de declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti bunul mobil,ca urmare a tranzactionarii acestuia
In baza declaratiei notariale,a cerererii de radiere pe proprie raspundere,autoritatea fiscala va dispune radierea auto de pe rolul dv fiscal ulterior achitarii eventualelor debite in urmarire
ynocentta a scris:

Varianta mai rapida este incheiere de declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti bunul mobil,ca urmare a tranzactionarii acestuia
In baza declaratiei notariale,a cerererii de radiere pe proprie raspundere,autoritatea fiscala va dispune radierea auto de pe rolul dv fiscal ulterior achitarii eventualelor debite in urmarire

Multumesc mult. Raspunsul asta m-a linistit. :D
Nu o sa va ajute acea declaratie, statul vrea impozit, nu declaratii.
Ce acte ati incheiat cu omul pana acum ? Aveti contract macar ? Aveti datele cumparatorului ? Actele masinii ?
Pe site-ul primariei aveti ce va trebuie. Sa reveniti sa ne ziceti cum ati rezolvat.. dand declaratie.

[ link extern ]
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cum radiez de la fisc un autoturism vandut, pentru care nu detin acte carmaciu carmaciu Am vandut in urma cu zece ani un autoturism unui cetatean, am mers cu el la primarie ca sa inregistram autoturismul pe numele lui. Era coada, asa ca l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unei masini care la impozit a ramas tot la mine.ce pot face? luciamonica luciamonica Acum 2 ani am instrainat o masina.Urma ca in cateva luni sa vina sa obtina CF dar din pacate nu s-a intamplat asa masina ramanand la impozit si Politie tot ... (vezi toată discuția)
Administratia financiara coco45 coco45 (Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil ca urmare a tranzactionarii acestuia In baza ... (vezi toată discuția)