avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Transfer de proprietate de la persana fizica la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Transfer de proprietate de la persana fizica la PFA

Buna ziua,

Care este modul corect de a trece un PC de la o persoana fizica la PFA. Modelul dorit se poate cumpara numai in afara tarii dar si sa se vanda numai catre persoane fizice. Eu voi cumpara in nume personal si dupa vreau sa-l revand catre PFA.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dalia2013 , utilizator 03:02, 16 Februarie 2014
Până răspunde altcineva, vin cu o variantă:
- se face un contract de vânzare/cumpărare între persoana fizică şi PFA. PFA înregistrează plata conform acelui contract (număr/data). Calculatorul se înregistrează ca obiect de inventar în registrul-inventar (dacă valoarea de achiziţie e sub limita stabilită prin lege - în acest moment, 2500 lei) şi suma se deduce integral SAU ca mijloc fix, făcându-i-se o fişă a mijlocului fix şi calculând amortizarea ce se va deduce anual, pe durata de amortizare (probabil trei ani)

Succes
Varianta dvs. este foarte buna cu acel contract de vanzare-cumparare. Dar mai trebuie si Borderou de achizitie de la persoane fizice si Dispozitie de plata. Astfel poate fi scazuta contravaloarea PC din Disponibilul de numerar din ”Casa” si se inregistreaza in RJIP pe coloana ”Plati in numerar”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)