avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conducta de apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conducta de apa

Buna ziua,eu am un teren in Bucuresti sector 5 ,de 300 mp,iar sub teren e o conducta sa teava mare de apa nova,are 1 m diameter,pe care dea apa la blocururile din zona.
am fost la apanova si mi adat un aviz sa ma intorc 2 m din spatele tevei cat si din fata si terenu are lungimea de 10 .asra ca din 10 scazand 2 si inca 2 si inca 3 de la gardul vecinilui numai raman nimic practitc..deci nu e bun de constructie iar conducta asta e de mult timp zic de ani.
in cazul asta ce fac normal nu trebuie ei sa isi muta teava aia sau im cumpara terenu sa chirie luneara.ca un fel de(despagubire).imi cer scuze pentru scris dar nu sunt roman.
va multmesc
Cel mai recent răspuns: zed_ro , utilizator 22:00, 20 Aprilie 2009
In acul de proprietate (act de vanzare-cumparare, sau titlu de proprietate) trebuia sa fie atasat un plan (o schita desenata) in care sa fie trecuta suprafata ce nu poate fi utilizata pentru constructii, din cauza existentei conductei.(se numeste: drept de servitute legala publica).Cel de la care ati cumparat terenul, stia de acest inconvenient si nu v-a spus.
Nu puteti cere demontarea si nici pretentii (chirie).
aici scrie ca nu este grevat de sarcini sau servituti conform exstrasul de catea funciara garantand pe comparator raspunderea de orice evictiune totala sau partiala declarend ca acest teren nu a mai fost insrainat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va retin atentia cu urmatoarea situatie: o conducta apartinand retelei de alimentare cu apa a orasului traverseaza un teren proprietate privata. Ma ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc? razvan0786 razvan0786 sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot ... (vezi toată discuția)
Servitute ascunsa? ahile36 ahile36 am incercat sa pun un titlu mai ciudat ca sa respect indrumarile si sa trezesc interesul (sper :)) ) Buna! o societate are doua imobile in proprietate, ... (vezi toată discuția)