Buna ziua!
Cumnata mea se confrunta cu urmatoarea problema. In urma cu 4 ani a parasit domiciliul conjugal, a introdus intre timp divort. La domiciliul conjugal au ramas toate bunurile, inclusiv aparatura unei firme de telefonie fixa (antena, modem, decoder). Sotul nu a mai platit abonamentul, iar dupa 4 ani s-a prezentat la usa parintilor cumnatei mele o persoana care spune ca trebuie sa achite suma de 20 mil vechi reprezentatnt datorii catre firma de telefonie fixa. Abonamentul era pe numele cumnatei mele, iar cand persoana l-a contactat pe fostul sot, acesta i-a zis ca el nu are bani sa plateasca.Este legal ceea ce fac?
De cand nu s-a mai platit acel abonament se stie ?
Cumnata e datoare , nu sotul acesteia. Pe ea o vor actiona in judecata, nu pe sot. Cand a plecat, trebuia sa rezilieze contractul sau sa il preia fostul sot.
Daca va fi actionata in instanta, sa invoce prescriptia, daca stiti ca nu a mai fost platit de cel putin 3 ani.
Vreau sa stiu
adrian68
buna seara.sotia mea a vrut sa actioneze actiune de divort dar a plecat in strainatate.de cand a plecat se intereseaza cham greu de noi,nu ne trimite bani.am ... (vezi toată discuția)
Partaj
mancipri
am locuit cu tatal meu intr-un apartament proprietate r.i.a.l. timp de 30 de ani, tatal meu fiind titular de contract. cand m-am casatorit tata a trecut-o si ... (vezi toată discuția)