avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, act de vanzare cumparare sau contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, act de vanzare cumparare sau contract de intretinere?

Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. Varianta unui contract de intretinere nu ma incanta, deoarece imi doresc ca sa fiu proprietar cu drepturi depline, cum altfel as putea proceda si care sunt consturile?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
alexandrapopescu1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 07:56, 18 Februarie 2014
Numai contract de vanzare-cumparare ! Si fara niciun fel de clauza. Orice clauza duce la ,,slabirea" actului la care este atasata. Bunica mai are copii in afara parintelui d-voastra ? Parintele d-voastra, care o are ca mama pe ,,bunica", traieste ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ati putea proceda ? Atata timp cat stiti de la inceput ca nu aveti de gand sa-i acordati ingrijirea corespunzatoare, lasati pe altcineva sa se ocupe de ingrijirea Dansei ( o persoana responsabila si recunoscatoare), persoana care sa-si aduca la indeplinire obligatia asumata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
andreigrigoriu, moderator
Tatal meu este unicul fiu, nici eu nu mai am frati.
Nu este vorba de o rea intentie asa ca nu plecam de la premisa ca nu am de gand sa o ingrijesc pe bunica. Problema este ca stim cu totii ca batranii sunt dificili si nici eu nu imi pot asuma riscul ca sa imi investesc toate veniturile in acel apartament si bunica sa se razgandeasca dupa...la fel, nici bunica nu accepta sa nu includa aceasta clauza in contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract e format din clauze si numai din clauze. O clauza in contract e si cea care arata pretul, cea care arata obligatiile, in lipsa de clauze nu exista un contract.

Cu cat mai bine definite clauzele, cu atat mai solid contractul.

O vanzare fara plata pretului, verificabila cu acte, nu va sta in picioare. Daca vreti sa faceti un contract de intretinere in realitate, orice alta forma juridica veti da actului va avea puncte slabe in sensul ca situatia de fapt nu va fi aceeasi cu cea de drept si atunci contractul se poate recalifica intretinere, donatie, dupa caz si poate usor fi desfiintat.

In concluzie, daca faceti un contract de intretinere cu clauze corect si bine definite, ce inseamna intretinerea, unde va locui, care sunt obligatiile dv., care e modul de verificare a obligatiilor etc. va fi bine.

Actele nu stau in picioare tocmai pentru ca oamenii ascund intentia lor reala care duce la posibilitatea de desfiintare a actului autentic cu doar cativa martori.

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. anulare amaliatutu amaliatutu Am stat in concubinaj 7 ani din care rezulta un minor de 4 ani care ai poarta numele tatalui ,minorul este in custodia mea primeste pensie alimentara ,ne-am ... (vezi toată discuția)