Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. Varianta unui contract de intretinere nu ma incanta, deoarece imi doresc ca sa fiu proprietar cu drepturi depline, cum altfel as putea proceda si care sunt consturile?
Va multumesc anticipat!
Numai contract de vanzare-cumparare ! Si fara niciun fel de clauza. Orice clauza duce la ,,slabirea" actului la care este atasata. Bunica mai are copii in afara parintelui d-voastra ? Parintele d-voastra, care o are ca mama pe ,,bunica", traieste ?
ContSters98997
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum ati putea proceda ? Atata timp cat stiti de la inceput ca nu aveti de gand sa-i acordati ingrijirea corespunzatoare, lasati pe altcineva sa se ocupe de ingrijirea Dansei ( o persoana responsabila si recunoscatoare), persoana care sa-si aduca la indeplinire obligatia asumata.
Nu este vorba de o rea intentie asa ca nu plecam de la premisa ca nu am de gand sa o ingrijesc pe bunica. Problema este ca stim cu totii ca batranii sunt dificili si nici eu nu imi pot asuma riscul ca sa imi investesc toate veniturile in acel apartament si bunica sa se razgandeasca dupa...la fel, nici bunica nu accepta sa nu includa aceasta clauza in contract.
Un contract e format din clauze si numai din clauze. O clauza in contract e si cea care arata pretul, cea care arata obligatiile, in lipsa de clauze nu exista un contract.
Cu cat mai bine definite clauzele, cu atat mai solid contractul.
O vanzare fara plata pretului, verificabila cu acte, nu va sta in picioare. Daca vreti sa faceti un contract de intretinere in realitate, orice alta forma juridica veti da actului va avea puncte slabe in sensul ca situatia de fapt nu va fi aceeasi cu cea de drept si atunci contractul se poate recalifica intretinere, donatie, dupa caz si poate usor fi desfiintat.
In concluzie, daca faceti un contract de intretinere cu clauze corect si bine definite, ce inseamna intretinerea, unde va locui, care sunt obligatiile dv., care e modul de verificare a obligatiilor etc. va fi bine.
Actele nu stau in picioare tocmai pentru ca oamenii ascund intentia lor reala care duce la posibilitatea de desfiintare a actului autentic cu doar cativa martori.