avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de divort

Vreau sa formulez o cerere de divort si as dori sfatul unui avocat.Am doi copii unul minor de 11 ani si unul de 18 ani , amandoi urmeaza cursurile unei scoli .Eu lucrez , iar sotul este in somaj.In cererea de divort este corect sa trec urmatoarele articole din N.C.P.C , si anume:
-art.373 , formulez cererea din vina sotului ;
-art.383 alin.3 -revenirea la numele anterior;
-art.398 , vreau sa am eu in grija cei 2 copii ;
-art.400 ,stabilirea domiciliului copiilor ;
-art.402 , pentru pensia alimentara ;
Mentionmez ca am platit o taxa de 100 lei cf.art.373 lit.b si c.
Ei bine ....intr-un model de cerere de pe internet am gasit specificate si art. 112 şi art. 274 din Codul de Procedură Civilă , care nu prea stiu la ce fac referire???...
Am uitat sa specific ca motivul divortului , este faptul ca sotul meu consuma excesiv alcool , am un certificat medico-legal , am un proces -verbal de la Politie , care a fost intocmit in urma unui apel telefonic la 112 , si scrisoare medicala din care reiese ca este alcoolic (a fost internat la psihiatrie)....Va rog mult un sfat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:59, 6 Aprilie 2014
Daca nu se poate dovedi ca ati avut si dvs o vina, casatoria se va desface din vina lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte divort ContSters325125 ContSters325125 buna ziua. Ce acte trebuiesc pt un divort cu minori? la judecatorie sau la notar. (vezi toată discuția)
Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)
Divort popan58 popan58 despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau ... (vezi toată discuția)