avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie daca ai cazier
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie daca ai cazier

Buna ziua. In luna iunie 2011 am fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, pe un termen de incercare de 4 ani. Voi fi reabilitat de drept in iulie 2015. Doresc sa-mi schimb numele de familie pe cale administrativa, sa-l iau pe cel al mamei dininte de casatorie. La oficiul starii civile se cere si cazierul judiciar. Se poate sa-mi respinga dosarul pe motiv ca am cazier si nu sunt inca reabilitat ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:43, 16 Februarie 2014
Schimbarea numelui pe cale administrativa nu are de ce sa fie respinsa din motive care privesc cazierul deoarece nu se mentioneaza ca este conditionata de existenta unui cazier "curat".

Mai degraba este conditionata de existenta unor motive temeinice pe care le gasiti aici

[ link extern ]

sau aici

www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru raspunsul promt. Unul din motivele invocate ar putea fi ca port numele unei pasari, ceea ce mi se pare stupid.
Atunci motivul invocat ar putea fi cel prevazut art. 4 alin. (2) lit. a) din O.G.R. nr. 41/2003.
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod;
Prietenii ii putem alege dar parintii nu!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume la 18 ani ! ajutor va rog ! BotDeRata BotDeRata Salut , dupa cum spune si titlul as vrea sa-mi schimb numele . Am 17 ani peste 5 zile implinesc 18 , am un nume foarte urat Cacareaza . Si as vreau sa-l ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui ''minciuna'' 1735m 1735m buna ziua, as dori sa stiu cum imi pot schimba numele dobindit prin casatorie,pe care ulterior l-am pastrat dupa divort cu acordul fostului sot.numele este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume gianinita1 gianinita1 Am divortat de 2 ani si am păstrat numele de căsătorie,iar acum as dori sa revin la numele de dinainte de căsătorie.Ce ar trebui facut in acest sens. (vezi toată discuția)