avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... raspunderea solidara a administratorului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

raspunderea solidara a administratorului

Sint in litigiu cu o firma. Am cistigat in instanta rezolutionarea unui contract si firma trebuie sa-mi restituie valoarea contractului, platita anterior. Din pacate firma a fost trecuta de ANAF in satre de inactivitate si am putine sperante ca pot recupera banii.

Situatia firmei este urmatoarea: aceeasi persoana fizica este si asociat unic si administrator.
In aceste conditii stiu ca potrivit Ordinului ANAF nr. 127/2014, care a intrat in vigoare la data de 4 februarie 2014, administratorul sau reprezentantul legal al contribuabilului este unul dintre cei care raspunde in solidar cu firma care are datorii.

Intrebare: se aplica aceasta prevedere in cazul de fata, pot sa solicit recuperarea banilor de la presoana fizica care este, cum am spus mai sus, si asociat unic si administrator?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: marianalungu55 , utilizator 12:25, 17 Februarie 2014
la art.5 din ordin se precizeaza cine il duce la indeplinire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! O persoana este asociata in mai multe societati comerciale. Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala. Din cauza asta se inscrie fapta in ... (vezi toată discuția)
Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva eliasav eliasav Care este procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva? Dupa ce o firma declarata inactiva conform Ordinului ANAf nr 819/2008 mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Executare administrator firma inactiva ContSters332983 ContSters332983 Buna seara! Va solicit ajutorul in privința unei probleme. In anul 2011 am preluat o firma de la sora mea, am modificat numele, codul CAEN etc. Am dat ... (vezi toată discuția)