avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea.
Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe proprietate.In urma cu 6luni tatal meu a murit si nu a lasat nici un testament sau vri un contract de casa
Titlul de proprietate este pe numele bunicului meu care e mort.el avand frati dar in titlulu de proprietate este doar el titular.in urma decesului al tatalui meu a ramas mama si eu dar eu sunt pe numele lu maicamea de fata adica tata vitreg dar maicamea casatorita legal cu tata.mentionej tata nu mai are frati surori find unicul fiu al bunicului.
Intrebarea mea este ce demersuri trebuue urmate ca proprietar sa devina mama mea adica sotia legala al tatalui meu.:O.va multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 11:51, 11 Martie 2014
Notarul a avut dreptate 3/4 ii revine mamei dvs restul de 1/4 revine fratilor bunicilor.
Deci asta inseamna ca trebuie sa i despagubesc pe toti ceilalti cu 25℅ din valoarea totala a imobilului?
25℅inpartit la cati vin la partajare?
Dar cum aflu valoarea totala ca sa le pot da 25%?
foster a scris:

Deci asta inseamna ca trebuie sa i despagubesc pe toti ceilalti cu 25℅ din valoarea totala a imobilului?
25℅inpartit la cati vin la partajare?
Dar cum aflu valoarea totala ca sa le pot da 25%?
Multumesc anticipat


Într-o situatie similara rudele au semnat fara pretentii avand in vedere ca stiau de acest lucru si au constientizat faptul ca ei nu au contribuit cu nimic la valoarea casei. Poate ca ar fi bine sa vorbiti cu ei si ve-ti fi surprins de buna credinta a acestora.:D Oricum cred ca ar trebui sa faceti acest lucru , iar valoarea va fi stabilita de un expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)