avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren ocupat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren ocupat

daca un teren este folosit din anul 1965,dobandit prin contract de vanzare-cumparare,cu 2 martori (nu in forma autentica) sau contract de schimb,revendicat de urmasii fostilor proprietari (deportati in Baragan de regimul comunist si expropriati) terenul poate fi atribuit acestora sau comisia locala sau judeteana
va atribui alte suprafete de teren ,avand in vedere ca actualii proprietari sunt de buna
credinta,cei care au ocupat terenul sunt morti de mult...
Cel mai recent răspuns: liviu_hetea , utilizator 19:37, 16 Februarie 2014
in calitate de actual proprietar,tata are contract de schimb incheiat in anul1967,cu un cetatean care a decedat. Nu stiu modul in care a dobandit acesta terenul.In anul 1991
tata mi-a donat mie terenul,in anul 2010 am obtinut titlul proprietate.
Poate comisia locala sa puna in posesie o persoana care sustine ca terenul apartine
bunicului sau conform extraselor CF ,fiind expropriat in anii1950.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am o speta destul de complexa. Am formulat act in revendicare pt o suprafa de 37,49 mp, detinuti fara titlu de catre un vecin. Noi avem contractul de v-c in ... (vezi toată discuția)