avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Documente necesare in cazul unui control de la OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Documente necesare in cazul unui control de la OPC

Buna ziua,

Am deschis un magazin micut cu produse cosmetice. De ce documente am nevoie pentru produse in cazul unui control OPC?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Terezia81 , utilizator 13:17, 23 Februarie 2014
La ce se uita inspectorii ANPC
- Denumirea, preturile si orarul de functionare la vedere: ca regula generala, orice operator economic are obligatia sa afiseze in mod vizibil denumirea unitatii si codul unic de inregistrare la Registrul Comertului din care reies activitatile pentru care este autorizat sa functioneze. De asemenea, operatorul economic este obligat si la afisarea si respectarea orarului de functionare, precum si a preturilor si tarifelor
- Datele de contact ale ANPC, la vedere: Telefonul Consumatorului: 0800 080 999, urmat de mentiunea „linie telefonica cu apelare gratuita din reteaua Romtelecom”, precum si datele de contact ale comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor insotite de adresa site-ului ANPC (www.anpc.gov.ro) trebuie afisate in campul vizual al consumatorului, la loc vizibil, langa casa de marcat ori langa orarul de functionare.
- Produsele din magazin nu trebuie sa reprezinte un pericol pentru sanatatea sau securitatea consumatorilor. In plus, orice produs trebuie sa fie insotit de documentele legale de provenienta, precum si de documentele de angajare a raspunderii producatorului/importatorului referitoare la calitatea si securitatea acestuia.
- Etichetarea corecta a produselor: indiferent de produsul pe care este aplicata, eticheta trebuie sa fie scrisa sau tradusa in limba romana, trebuie sa contina informatii complete si corecte despre toate caracteristicile produsului, cu un scris lizibil si usor de inteles, si sa cuprinda toate mentiunile si avertizarile prevazute de lege (de exemplu: „A se consuma de preferinta inainte de ... ”, „A nu se lasa la indemana copiilor” ).
- Cantarul setat corect
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de afisare a nr tel al opc-ului !!! DAYANA_Only DAYANA_Only Afisarea telefonului pentru oficiul de protectie a consumatorului si a condicii privind reclamatiile consumatorilor incumba numai comerciantilor care [b]vand ... (vezi toată discuția)
Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)
Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)