avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca nu am 12 luni lucrate inainte de nastere...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca nu am 12 luni lucrate inainte de nastere...

buna ziua!
ce trebuie sa platesc,unde si cat daca nu am 12 luni lucrate inainte de nastere pentru a putea beneficia de idemnizatia de 600 de lei pe luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 27 Ianuarie 2018
Faceti o sesizare la ITM.
Ce salariu aveti mentionat in c.i.m.?
In c.i.m scrie ca sunt angajata la program de 4 ore, si salar de 450 lei.Dar nu mi-i da, deoarece calculeaza dupa cei 900 ce ii luam cand lucram la 12-13 ore, si ies doar 300 si ceva de lei.Iar cand am avut concediu, care e platit 75%, l-a calculat in functie de ce am in c.i.m, adica 75% din 450 lei.Din cate am inteles concediu medical se plateste din ce ai pe statul de plata ??
Ati inteles corect, nu se poate calcula concediu medical din salariul platit la negru , ci numai din salariul mentionat in c.i.m.
Bună ziua. Cele 12 luni trebuie sa fie complete? Adică dacă din ultima luna am lucrat doar 8 zile acea luna se ia în calcul? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ionutjimborean ionutjimborean Buna.Am o intrebare legata de acordarea concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei.Prietena mea este insarcinata in 4 luni si are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate angella67 angella67 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ,daca am fost angajata cu contract de munca 16 luni,dupa care am intrat in somaj 6 luni,care a incetat la 30.06.2014 si voi fi ... (vezi toată discuția)
Ccc in timpul studiilor vanne vanne De doi ani sunt in concediu fara salar pentru studii. Momentan as vrea sa raman insarcinata dar mi/e frica de o sarcina cu probleme. Daca in luna septembrie ma ... (vezi toată discuția)