avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar fara ipoteca

Am luat un credit bancar la Bancpost in anul 2008, fara ipoteca, doar cu buletinul. Creditul era in franci elvetieni. Am platit ratele un an si jumatate, iar apoi am ramas fara loc de munca. Francul elvetian s-a dublat, dobanda s-a marit de cateva ori, am ajuns in imposibilitate de plata si m-am adresat bancii printr-o cerere scrisa pentru reesalonare. Banca nu mi-a raspuns nimic pana in ziua de azi, referitor la reesalonare. Dupa 4 ani de neplata, au venit cu un ordin judecatoresc de retinere a unei treimi din salar. Problema e ca in momentul in care am propus eu bancii aceasta solutie mi-au amenintat familia telefonic ca vor plati pentru "prostiile mele" si ca sunt parinti denaturati pt ca nu ii intereseaza soarta copilului si a trebuit sa ne schimbam 3 nr de telefon. Banca a asteptat ca suma totala sa se faca de 3 ori mai mare, iar acum a inceput executarea printr-un birou aflat intr-un sat din Maramures care nu are nici o legatura nici cu adresa mea, nici cu cea a bancii. Va rog frumos, daca puteti, sa ma ajutati si sa ma indrumati, deoarece consider ca e inadmisibil sa platesc o suma de 3 ori mai mare!!!
Va multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 22:36, 16 Februarie 2014
In primul rand, o suma de bani luata cu imprumut, trebuie restituita. Dvs. ati asteptat dupa acel an si jumatate, sa se intample ceva in urma ,,propunerii,, dvs. catre banca. Din motive pe care nu le cunosc, nu s-a intamplat nimic, institutia creditoare ramanand ,,pasiva,, dupa spusele dvs.
In mod normal, la o luna, doua de la neplata, ar fi trebuit , conform cutumelor nescrise bancare, sa fiti instiintata, letric, ca sunteti debitoare cu x suma, si in caz de neplata, veti suporta penalizari si in cele din urma se va recupera suma respectiva de la dvs. prin executare silita.
Cat despre amenintarea telefonica adresata dvs. si familiei, amenintare care v-a facut sa va schimbati ,,3 numere de telefon,, ori a fost o gluma proasta a cuiva, ori functionarul respectivei banci care a facut-o si-a depasit cu mult atributiile. Cu bancile, situatia este foarte clara: te imprumuti, platesti. Nu se mai poate, din varii motive, anunti conducerea respectivei institutii, tot letric, si fara indoiala, se poate gasi o modalitate convenabila pt.ambele parti. Chiar si cu ,,buletinul,, un girant tot va trebuia. Astfel incat banca ar fi putut recupera de la acel girant suma respectiva. E normal sa se incerce recuperarea sumei imprumutate, iar faptul ca dvs. ati asteptat atata timp, din pacate, are consecinte nefaste.
Incercati totusi sa luati legatura cu conducerea institutiei bancare, sa vedeti exact daca are acel birou de executare in acel ,,sat,, si mai ales, verificati daca dvs. sau cineva din familie, nu a primit totusi, in acesti ani, hartii, instiintari, somatii de plata, care sa preceada executarea dvs. E imposibil ca o institutie bancara totusi de o asemenea anvergura, sa ameninte ca la ,,usa cortului,, si sa utilizeze mijloace neortodoxe pt.recuperarea sumelor.
Succes in demersurile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Casa de ajutor reciproc Monica-Mihalea Monica-Mihalea Stimati cititori participanti pe forum, Am rugamintea sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: In luna decembrie a anului trecut, mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Arestat okey okey daca o persoana are credit bancar si ulterior este arestat si automat ca nu isi mai poate plati ratele ce se va intampla? (vezi toată discuția)